vrijdag 24 september 2021

Maserati MC20 wint Product Design 2021

AUTOZINE
Maserati MC20 wint Product Design 2021
Tijdens de uitreiking van de European Product Design Awards 2021 heeft de Maserati MC20 de Product Design of the Year prijs gewonnen. De nieuwe supersportwagen van Maserati werd tevens onderscheiden met de titels Top Design Winner in de categorie Transportation / Auto/Truck / Mobile Home en Winner in de Transportation / Other Transportation Design categorie.
Lees verder

Volvo verlaagt verbruik XC40
Na de Volvo V60 krijgt nu ook de XC40 de introductie van de Mild hybrid B3 en de upgrade van de Mild hybrid B4 en B4 AWD motor met Miller cyclus en 7DCT-EVO versnellingsbak. Door een effici?nter verbrandingsproces daalt het verbruik en de CO2-uitstoot en worden de prestaties verbeterd. De XC40 maakt nu ook gebruik van een 7-traps automaat met dubbele koppeling die sneller schakelt en bovendien lichter is. De Volvo XC40 B3 automaat Momentum is leverbaar vanaf een zeer concurrerende prijs van EUR 45.495.
Lees verder

Vooruitblik: Opel Astra
Begin 2022 staat de nieuwe Opel Astra bij de dealer. Om nu alvast kennis te kunnen maken met deze nieuwe middenklasser maakt een handgebouwd exemplaar een toer door Europa. Kort na de wereldwijde onthulling in Duitsland volgt nu de Nederlandse primeur. Autozine was erbij voor een eerste kennismaking.
Lees verder

Bentley viert 70 jaar design in Crewe
Bentley viert de zeventigste verjaardag van zijn eigen designafdeling in Crewe. De eerste Bentley die daar onder verantwoordelijkheid van John Blatchley is ontworpen, was de R-Type Continental uit 1951. De ontwerpafdelingis de afgelopen twintig jaar tien keer zo groot geworden en ge?volueerd tot een moderne designstudio.
Lees verder

Citroen maakt prijzen C5 X bekend
Citroen maakt de prijzen van de C5 X bekend. Er zijn drie motorvarianten standaard met EAT8 automaat, waaronder een plug-inhybride, vier uitvoeringen, alle met energielabel A. De prijzen beginnen bij 37.490 euro voor de C5 X met de PureTech 130 S amp;S EAT8-aandrijflijn. De benzinemotor levert 96 kW (130 pk) en is standaard gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Mede dankzij een start-stopsysteem komt het gecombineerde brandstofverbruik op 6,0 l/100 km.
Lees verder