woensdag 8 september 2021

Mercedes-Benz introduceert EQE

AUTOZINE
Mercedes-Benz introduceert EQE
Slechts enkele maanden na de introductie van de EQS stelt Mercedes-EQ nu al de nieuwe EQE voor, het volgende model op basis van de elektrische architectuur die speciaal voor elektrische voertuigen werd ontwikkeld. De sedan biedt alle essenti?le functies van de EQS in een iets compacter formaat. Bij de introductie omvat het modellengamma aanvankelijk twee varianten: de EQE 350 (stroomverbruik volgens WLTP: 19,3-15,7 kWh/100 km; CO2-emissie: 0 g/km) met 215 kW (292 pk) en een ander model. Andere versies zullen volgen.
Lees verder

Volkswagen toont ID.LIFE
Volkswagen versnelt met de ACCELERATE-strategie opnieuw zijn elektrificatie-offensief en maakt duurzame mobiliteit voor nog meer mensen bereikbaar. Het merk brengt in 2025 een nieuw lid van de ID. Family op de markt, in het segment van de compacte autos. De vanafprijs ligt tussen de 20.000 en 25.000 euro. Het ID. LIFE studiemodel, dat Volkswagen op de IAA Mobility 2021 in M?nchen presenteert, blikt alvast vooruit op de mogelijke vormgeving van deze auto.
Lees verder

Autotest: Mercedes-Benz C-Klasse Estate
De nieuwe generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse Estate lijkt meer van hetzelfde te bieden. Net als de voorgaande generatie wordt Mercedes' chique stationcar aangedreven door een conventionele verbrandingsmotor. Zeker naast de vele innovatieve modellen van Mercedes-Benz wordt de C-Klasse misschien wel te traditioneel. Of biedt deze extra grote C-Klasse toch ruimte voor innovatie?
Lees verder

Cupra toont Tavascan Extreme E Concept
CUPRA toont de Tavascan Extreme E Concept op de IAA Mobility 2021. De volledig elektrische offroader vormt de opmaat naar de volgende fase in het Extreme E-avontuur van CUPRA. De concept car is ook een vingeroefening voor het design dat CUPRA gaat gebruiken voor het toekomstige CUPRA Tavascan SUV productiemodel. Deze tweede 100% elektrische auto van CUPRA komt in 2024 op de markt.
Lees verder

Autotest: DS 4
Een middelgrote auto is in de regel afgestemd op de middelmaat. Om de grootst mogelijke doelgroep aan te spreken wordt gekozen voor een ingetogen uiterlijk en conventionele techniek. Maar wat als die middenklasser juist liefhebbers moet aanspreken? Dan is het aanbod beperkt en voornamelijk Duits. Om daar verandering in te brengen introduceert het op-en-top Franse merk DS nu de 4. Hoe weet deze Fransoos te verleiden?
Lees verder