vrijdag 3 september 2021

Skoda 1203 (1976) - In het Wild

AUTOWEEK
Skoda 1203 (1976) - In het Wild
Busjes worden vaak niet heel oud en als het al gebeurt, worden ze tegenwoordig vaak als reclameobject of foodtruck ingezet. Deze Skoda 1203 niet, die rijdt gewoon nog in z'n originele bestelbus-hoedanigheid rond!
Lees verder

Dik 70 procent nieuw verkochte auto's Noorwegen puur elektrisch
Dat elektrische auto's in Noorwegen als zoete broodjes over de toonbank vliegen, weten we al langer. De cijfers van augustus liegen er echter al helemaal niet om. Elektrische en deels elektrische auto's drukken auto's met enkel een brandstofmotor vrijwel compleet weg.
Lees verder

'Extra leuk dat de F1 in Nederland is, of maakt het niet uit?' - AutoWeek Podcast
De Formule1 strijkt dit weekend neer in Nederland en Marco en Roy ontkomen natuurlijk niet het daarover te hebben in de podcast van deze week. Uiteraard kennen ze het circuit in Zandvoort goed, maar welke F1-banen hebben ze nog meer gereden? Daarnaast bespreken ze de IAA die deze week is terwijl autobeurzen steeds minder belangrijk lijken te worden. Ook worden de G63 AMG en de nieuwe Hyundai i20 behandeld. Luisteren kan hieronder of via je eigen favoriete podcast-app, veel plezier!
Lees verder

Hyundai Ioniq 5 vs. Ford Mustang Mach-E - Dubbeltest
De Hyundai Ioniq 5 is een van de belangrijkste nieuwkomers van dit jaar. Alleen al dat feit is uniek voor een Koreaanse auto. Onze eerste indruk was positief, maar hoe presteert de Hyundai tegen een Ford Mustang Mach-E die al een test wist te winnen? Wij zetten de nieuwkomers tegenover elkaar.
Lees verder

Met deze automerken wordt het vaakst een aanrijding veroorzaakt
Bestuurders van een Seat, BMW of Audi veroorzaakten de afgelopen twee jaar de meeste aanrijdingen. Dat blijkt uit onderzoek van Univé. Limburgers zijn volgens de verzekeringsmaatschappij de grootste brokkenmakers.
Lees verder