vrijdag 24 september 2021

Vinfast komt naar Nederland

AUTOWEEK
Vinfast komt naar Nederland
We zagen de afgelopen jaren aardig wat nieuwe automerken verschijnen, vaak van Chinese komaf. Afgelopen woensdag maakten we nader kennis met alweer een debutant, ditmaal echter uit Vietnam. Dat deden we niet in Hanoi, maar in Turijn, omdat niemand minder dan Pininfarina tekende voor de eerste modellen van Vinfast.
Lees verder

Daimler gaat accu's bouwen met Stellantis
Stellantis kondigde eerder dit jaar aan EV-accu's te gaan produceren in Europa. Nu voegt Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, zich bij die Automotive Cells Company.
Lees verder

Europese verkoop bedrijfsauto's gedaald door chiptekort
De auto-industrie kampt al geruime tijd met een tekort aan microchips. Ook de Europese bedrijfsautoverkoop wordt daardoor geraakt. De verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen in de Europese Unie, waaronder bestelauto's, vrachtwagens en bussen, zette in de maanden juli en augustus een stevige daling in ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar.
Lees verder

Elektrische bestelwagen LEVC VN5 in detail
London Electric Vehicle Company (LEVC) kennen we vooral als fabrikant van de TX, de huidige incarnatie van de 'Londense taxi' waar ook in Nederland diverse exemplaren van rondrijden. In 2019 liet LEVC een bestelwagen op basis van die met retrodesign doorspekte TX zien: de VN5. LEVC geeft nu meer details vrij van z'n geĆ«lektrificeerde bedrijfswagen. […]
Lees verder

Opgelet: A12 vanaf maandag 9 dagen gedeeltelijk dicht
Wie zich geregeld op de A12 tussen Utrecht en Den Haag bevindt, moet de aandacht er volgende week even goed bijhouden. Vanaf maandag 27 september tot en met donderdag 7 oktober is de A12 tussen knooppunt Oudenrijn in Utrecht en Nieuweburg volledig afgesloten.
Lees verder