maandag 4 oktober 2021

Hoeveel geluid mag een auto maximaal maken?

AUTOWEEK
Hoeveel geluid mag een auto maximaal maken?
Je ziet ze wel eens voorbij rijden: luid brullende en knetterende auto's waarvan je je af kunt vragen of het lawaai allemaal wel legaal is. Maar wat zijn eigenlijk de geldende regels rondom de maximale hoeveelheid geluid die een auto mag maken? Dat is minder zwart-wit dan het lijkt.
Lees verder

Hoe BMW's M115-viercilinder uitgroeide tot F1-wereldkampioen
Wat begint als een brave viercilinder voor BMW's nieuwe middenklasse, groeit door de jaren heen uit tot een betrouwbare basismotor in het gamma van de Bayerische. En dat niet alleen, hij weet het zelfs tot wereldkampioen te schoppen in de koningsklasse van de autosport.
Lees verder

Op de brug - Opel Movano
Op de Brug is gebaseerd op Klokje Rond, de bekendste rubriek uit het weekblad AutoWeek. Hier focussen we niet zo zeer op de astronomische kilometerstand of technische staat, maar gaan we juist op zoek naar het verhaal achter de zelfgebouwde camper. Met bijzondere aandacht voor technische wetenswaardigheden.
Lees verder

Nieuwe BMW 2-serie Tourer gelekt
Is de MPV dood? Niet als het aan BMW ligt. Het merk komt gewoon weer met een nieuwe 2-serie Tourer. Een eerste foto van die nieuwe BMW 2-serie Tourer is eerder dan gepland al op internet verschenen.
Lees verder

Dacia Duster als praktische bedrijfswagen
Met de Duster heeft Dacia een slimme aanbieding in het segment van de compacte SUV's, een model dat zijn nuchtere vleugels nu gefacelifte vorm uitslaat naar bedrijfswagenland. De Engelse tak van Dacia introduceert namelijk de Dacia Duster Commercial.
Lees verder