zaterdag 27 november 2021

Citroën C3 Aircross - Achteruitkijkspiegel

AUTOWEEK
Citroën C3 Aircross - Achteruitkijkspiegel
In een Citroën C3 Aircross blikken Michiel Willebrands en Damiaan Hage terug op het autonieuws van de afgelopen week. De Citroën XM was in het nieuws, ook al is die al twee decennia uit productie. Natuurlijk staan ze even stil bij de nieuwe Kia Niro, die grote schoenen te vullen heeft en vragen ze zich af waarom eigenlijk niemand weet wat elektrisch laden kost. Ten slotte komt het bijzondere noodremsysteem van Mercedes - met lege banden - ook nog voorbij.
Lees verder

Weblog: Nederlanders doen eigen auto echt niet allemaal weg - Weblog
Er lijkt een groeiend aantal instanties te zijn dat verwacht dat het bezit van een eigen auto langzaam maar zeker achterhaald wordt. Dat iedereen ook zonder een auto prima gelukkig door het leven kan gaan. Dat mobiliteit een kwestie van delen is en dat er geen toekomst is voor je eigen 'coconnetje op wielen'. Vooral dat laatste is gegeven de situatie waarin we nu zitten nogal lastig voor te stellen. Mensenmassa's vermijden gaat namelijk niet zo lekker samen met het OV. Niet voor niets wordt de ...
Lees verder

Mercedes-Benz EQB - Back to Basics
Na de EQC, EQA, EQV en EQS voegde Mercedes deze week de EQB aan de uitdijende elektrische prijslijst toe. De auto is flink duurder dan z'n kleinere broertje, de EQA, maar daar staat ook wat tegenover.
Lees verder

'BMW plukt nu vruchten van introductie i-lijn in 2013'
Met de Nederlander Pieter Nota heeft de BMW Group een expert in huis om de klantenreis te digitaliseren. Het bestuurslid vertelde ons op de IAA hoe ver de Münchense merkengroep daarin staat en wat de ambities voor de toekomst zijn.
Lees verder

Op zoek naar een stationwagon voor 5.000 euro
Drie uiteenlopende compacte stationwagons voor rond de vijf mille. Wordt het de nuchtere Chevrolet Nubira, de wat sportievere Ford Focus of de chique Volvo V50, die overigens een pak meer ervaring heeft?
Lees verder