dinsdag 9 november 2021

HiPhi Z: futuristische maar concrete EV

AUTOWEEK
HiPhi Z: futuristische maar concrete EV
De wereld is weer een eigenwijs vormgegeven EV rijker. Althans, bijna. De Chinese fabrikant Human Horizons en zijn automerk HiPhi hebben de eerste beelden vrijgegeven van een wel heel opvallend vormgegeven elektrische nieuwkomer die voor 95 procent productierijp is.
Lees verder

Brandstof relatief niet zoveel duurder geworden
De brandstofprijzen bereikten dit jaar nieuwe records. Zowel voor benzine, diesel als lpg ben je meer kwijt dan ooit tevoren. In absolute zin, weliswaar. De inflatie heeft ook een aardig steentje bijgedragen als we kijken naar prijzen uit het verleden.
Lees verder

Subaru 1300 DL (1984) - In het Wild
Dankzij AutoWeek-lezer John Douma schittert ditmaal een Subaru op het podium van In het Wild. Geen SVX of sportieve uitvoering van de Legacy of Impreza, maar een 37 jaar oude voorvader van laatstgenoemde.
Lees verder

Mercedes C-klasse - welkom duurtest
De Mercedes C-klasse is net vernieuwd en zo'n belangrijke pijler willen we uiteraard voor langere tijd proberen. We stappen eerst drie maanden in een sedan, de C-klasse Limousine in Mercedes-taal. Daarna ruilen we hem om voor een Estate. Die Estate heeft de plug-in hybride aandrijflijn, de vierdeurs die we hier aan je voorstellen doet het helemaal zonder stekker maar beschikt wel over een mild hybride aandrijflijn. Zonder kan niet eens meer, en omdat we de C180-instapper hebben levert de licht ...
Lees verder

Toyota Yaris ook uit Tsjechiƫ
Net als de vorige Aygo gaat Toyota de nieuwe Aygo X in Tsjechiƫ produceren. Daar loopt straks ook de auto van de band waar de Aygo X zijn platform mee deelt. Toyota voegt de Yaris namelijk toe aan het productieportfolio van zijn Tsjechische fabriek.
Lees verder