dinsdag 23 november 2021

Kia plaagt — nu pas — met gloednieuwe Niro

AUTOFANS
Kia plaagt — nu pas — met gloednieuwe Niro
Taal Nederlands Geen maandenlange teasercampagne bij Kia maar wel meteen vier redelijk onthullende schetsen, en dat slechts enkele dagen voor de lancering. Deze nieuwe Niro wordt aanstaande donderdag onthuld en de plaagplaatjes verklappen al op welke concept car de crossover zal lijken.
Lees verder

Officieel: Ferrari Daytona SP3 gaat terug naar de basis
Taal Nederlands Ferrari heeft de derde telg van zijn Icona-familie voorgesteld. Deze Daytona SP3 krijgt een lekker ouderwetse V12, een wigvormig retro-koetswerk en — in tegenstelling tot de Monza SP1 en SP2 — zowaar een voorruit.
Lees verder

Carlex verandert Jaguar XJ-C in ultieme slechterikenauto
Taal Nederlands Carlex is ons vooral bekend van het meer utilitaire werk: SUV's, pick-ups en zelfs vrachtwagens passeerden er al de revue. Nu waagt de Poolse tuner zich aan iets helemaal anders: een restomod. Het resultaat lijkt ons iets waar menig Bond villain een brede grijns van op het gezicht zou krijgen.
Lees verder

Vijf iconische Audi's met vijfcilindermotoren
Taal Nederlands Dit jaar blazen ze in Ingolstadt 45 (ontsteking)kaarsen uit, want zoveel jaren brengt Audi al auto's met vijfcilindermotoren op de markt. In vier en half decennia vond de motor onderdak in heel wat modellen, van sportwagens tot SUV's. Deze vijf vijfcilindermijlpalen verdienen een plekje in het Audi-geschiedenisboek.
Lees verder

Chiptekort duwt verkoopcijfers VW Golf weg uit top 10
Taal Nederlands De immer populaire Volkswagen Golf is niet meer bij de tien bestverkochte auto's van Europa, dat blijkt uit cijfers van JATO Dynamics. Dat heeft echter niets te maken met de veelbesproken looks van Golf-generatie 8, maar wel met die dekselse halfgeleidercrisis.
Lees verder