vrijdag 12 november 2021

Kia start productie Europese Sportage

AUTOZINE
Kia start productie Europese Sportage
Kia is in de fabriek in ?ilina, Slowakije, begonnen met de productie van de geheel nieuwe Sportage. De vijfde generatie is de nieuwste van een grote line-up Sportage-modellen die sinds 2006 in deze fabriek van de band zijn gerold. Kia heeft er inmiddels zo'n twee miljoen exemplaren van de SUV gebouwd voor de Europese markt.
Lees verder

Eiland dankzij Citroen uitstootvrij
Citroen neemt deel aan een pionierend project op het Griekse Chalki voor emissievrije mobiliteit. Het eiland is een Europees laboratorium voor de transitie naar groene energie waaraan diverse partijen bijdragen. Het zijn bedrijven die elk hun eigen expertise inbrengen op verschillende werkterreinen, zoals onder meer de Syngelidis Group, Citroens Griekse importeur, Vinci en Akuo Greece. Het project past in de filosofie van Citroen dat schonemobiliteit bereikbaar moet zijn voor iedereen. Tegelijk is het zo mogelijk om de innovatieve en progressieve benadering van Citroen over het voetlicht te tillen.
Lees verder

Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
De nieuwe FABIA staat vanaf 10 november bij de Skoda-dealer. De vierde generatie van de compacte hatchback heeft alles in huis om het verhaal dat in 1999 startte een passend vervolg te geven. De laatste voorzieningen op het gebied van veiligheid en connectiviteit maken dit de slimste FABIA sinds de introductie van het eerste model. Een vlot, modern design en conventionele motoren ronden het plaatje af.
Lees verder

Subaru introduceert Solterra
Subaru introduceert de Solterra. De auto is door Toyota en Subaru samen ontwikkeld, wat leidde tot het starten van een nieuwe onderneming en alliantie in september 2019. Beide ondernemingen brachten hun kennis en technologie?n samen en de technici van beide bedrijven ontwikkelden de auto naar eigen zeggen met een vriendelijke rivaliteit. De lancering van de Solterra begint halverwege 2022 voor de markten waaronder Japan, de Verenigde Staten, Canada, Europa en China.
Lees verder

Skoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
De Skoda ENYAQ iV heeft een Gouden Stuurwiel award in de wacht gesleept. Lezers van het vakblad Auto Bild en de krant Bild am Sonntag nomineerden de elektrische ENYAQ iV al tot ??n van de drie finalisten in de categorie voor elektrische SUVs. Vervolgens riep een vakjury de ENYAQ iV uit tot winnaar vanwege het beste totaalpakket.
Lees verder