donderdag 11 november 2021

Weer een nieuwe MPV van Toyota

AUTOWEEK
Weer een nieuwe MPV van Toyota
Terwijl de MPV in Europa langzaam maar zeker wegkwijnt, lanceren automerken vooral in Azië de een na de andere nieuwe ruimtereus. Toyota en zustermerk Daihatsu trekken vandaag elk het doek van een compleet nieuwe compacte MPV. We maken kennis met de nieuwe Toyota Avanza en de nieuwe Daihatsu Xenia.
Lees verder

Hyundai onthult 'kleintje Tucson'
Hyundai presenteert een vernieuwde cross-over die wel erg veel wegheeft van de grotere Tucson. We hebben het over de Creta, een cross-over die in gemoderniseerde vorm is gepresenteerd.
Lees verder

Lancia Beta Montecarlo (1978) - Klokje Rond Klassiek
Het positieve aan de coronaperiode was dat je plotseling zeeën van tijd had voor dingen waar je anders nooit tijd voor dacht te hebben of wilde maken. Waar de één de zolder ging uitmesten en de ander zijn postzegelverzameling herontdekte, besloot Maarten-Jan Evers een Lancia Beta Montecarlo vanaf de grond af aan opnieuw op te bouwen vanuit twintig verhuisdozen.
Lees verder

Honda SUV RS Concept: sportieve cross-over
Aangezien autoland meer omvat dan slechts de Nederlandse of Europese markt, houden we een van onze vieren nog even gericht op Indonesië. Daar is namelijk de Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) gaande, een lokale autoshow waar Honda de SUV RS Concept heeft gepresenteerd.
Lees verder

Daimler verkoopt belang in Renault
Mercedes-Benz-moederbedrijf Daimler verkoopt zijn Renault-aandelen. Renault verkocht eerder dit jaar ook al zijn belang in Daimler. De twee partijen zijn nu dus na een lange samenwerking qua belang in ieder geval van elkaar gescheiden. De samenwerking zelf lijkt echter nog niet ten einde te komen.
Lees verder