Doorgaan naar hoofdcontent

Citroën ë-Berlingo - Eerste rijtest

AUTOWEEK
Citroën ë-Berlingo - Eerste rijtest
De Berlingo bestaat dit jaar een kwart eeuw. Evenals bij voorgaande generaties is de ludospace weer leverbaar met een elektromotor. Sterker nog: de versie met brandstofmotor wordt in ons land niet meer geleverd. De ë-Berlingo maakt gebruik van de bekende aandrijflijn met het accupakket uit de ë-C4 en veel andere modellen van Stellantis. We zijn benieuwd hoe dat uitpakt.
Lees verder

Wat voor auto koop je nog voor 1.500 euro?
Een tweedehands auto aanschaffen is voor de gemiddelde Nederlander meestal een flinke aanslag op de spaarrekening en de stijgende prijzen maken het er niet beter op. Toch is er nog genoeg te vinden aan de onderkant van de markt. Wat valt er vandaag de dag nog te halen met een budget van €1.500? We gaan op zoek!
Lees verder

60 jaar Renault 4: een terugblik
Weinig nummers geven de sfeer van de Franse routes nationales in de jaren 60 en 70 zo mooi weer als Une Belle Histoire van Michel Fugain. Twee mensen ontmoeten elkaar aan de kant van de weg en rijden samen naar het zuiden voor een zinderend avontuur. Dat moeten ze welhaast in een Renault 4 hebben gedaan, een auto die een onuitwisbaar stempel op die tijd heeft gedrukt. We blikken vanuit een prachtige Parisiènne terug op de 4L en hoe zijn succes tot stand kwam.
Lees verder

Porsche 944 (1985) - Liefhebber gezocht
Dromen van oude Porsches in vervulling laten gaan met een budget dat niet tot 20.000 euro gaat is lastig. Oké, een vroege Cayenne of Panamera zal wel gaan, maar dromen daar al veel mensen van? Voor deze tweede aflevering van 'liefhebber gezocht' stuitten we op een Porsche 944 uit 1985 voor nog geen 15.000 euro. Eentje met origineel Nederlands kenteken en daar gaan liefhebbers doorgaans goed op.
Lees verder

De Jaguar die een Daewoo werd - De Vluchtstrook
Designhuis Italdesign had begin jaren negentig genoeg van het veelal behouden, klassieke uitstraling van sedans in het topsegment en stelde tijdens de Autosalon van Genève in 1990 een studiemodel met Jaguar-badges voor waarmee de luxelimo volgens de Italianen klaar was voor de door ronde vormen gedomineerde jaren negentig. Jaguar moest er niets van hebben, maar uiteindelijk jaren later trok een autofabrikant van een heel ander kaliber Giorgetto Giugiaro aan zijn jasje.
Lees verder