zaterdag 4 december 2021

Deze modelnamen zijn gebruikt door meerdere merken

AUTOWEEK
Deze modelnamen zijn gebruikt door meerdere merken
Het verzinnen van een leuke, pakkende modelnaam kan een hele opgave zijn voor een fabrikant. Simpele letter- of nummerreeksen zijn daarom eerder regel dan uitzondering. Het komt echter ook nog wel eens voor dat één modelnaam door meerdere, van elkaar losstaande automerken wordt gebruikt. Dit zijn daar enkele voorbeelden van.
Lees verder

Renault 19 1.7 Latitude (1995) - In het Wild
De driedeurs liftback is een carrosserievorm die in de huidige automarkt niet meer te krijgen is. Ooit was dat wel anders. Bijvoorbeeld bij de Renault 19, die inmiddels ook een aardige zeldzaamheid begint te worden.
Lees verder

Ford Puma ST – Achteruitkijkspiegel
Vanuit een Ford Puma ST neemt Cornelis met Nic de meest opvallende nieuwtjes van de week door. Ze steken hun enthousiasme voor de BMW XM en het Project Maybach niet onder stoelen of banken. Verder vinden ze wat van een snelheidsverlaging tot 30 km/h in de bebouwde kom en zijn ze benieuwd naar wie toch die brake checkers zijn.
Lees verder

Hyundai Bayon - Back to Basics
De Hyundai Bayon is de kleinste en voordeligste cfross-over van het Hyundai-gamma. Instappen kan al voor minder dan 22 mille, maar is dat ook slim?
Lees verder

Met eerste Polo liet Volkswagen de koper op een houtje bijten
Het was een goed besluit van Volkswagen om de Audi 50 te adopteren en de Polo als nieuw instapmodel onder de Golf te voeren. Alleen liet het de kopers aanvankelijk wel onbeschaamd op een houtje bijten.
Lees verder