Doorgaan naar hoofdcontent

Lightyear gaat 5.000 auto's leveren aan LeasePlan

AUTOWEEK
Lightyear gaat 5.000 auto's leveren aan LeasePlan
Het Nederlandse Lightyear, dat elektrische auto's ontwikkelt die direct opgeladen kunnen worden met zonlicht, gaat 5.000 auto's leveren aan LeasePlan. Het is de eerste grote order voor het bedrijf.
Lees verder

Vinfast onthult drie elektrische modellen op CES
Vinfast is present op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Niet voor niets, want het Vietnamese merk is voornemens om daar meteen drie nieuwe elektrische modellen te onthullen. Goed nieuws voor Europeanen: het gaat zeker niet alleen om grote auto's.
Lees verder

Audi S1 Hoonitron: het nieuwe speeltje van Ken Block
De ongekroonde Amerikaanse driftkoning Ken Block sloeg onlangs de handen ineen met Audi. Die samenwerking legt Ken geen windeieren, want deze Audi S1 Hoonitron is speciaal voor hem ontworpen!
Lees verder

Deal tussen VDL Nedcar en Canoo definitief van de baan
Canoo ziet definitief af van het produceren van zijn elektrische auto's bij VDL Nedcar in Born. Het afblazen van de productiedeal hing al even in de lucht, maar nu bevestigt CEO Tony Aquila het nieuws. De VDL Groep en Canoo blijven wel samenwerken, maar de autofabriek zal de zoektocht naar een nieuwe opdrachtgever voort moeten zetten.
Lees verder

Citroën My Ami Buggy Concept: ruig elektrisch kleintje
De volledig elektrische op stadsvervoer gerichte Citroën Ami treedt flink buiten zijn comfort zone. In de vorm van de Citroën My Ami Buggy Concept krijgen we namelijk te zien hoe de Ami zich naast het asfalt zou kunnen redden.
Lees verder