zondag 12 december 2021

Morgan introduceert Plus 8 GTR

AUTOZINE
Morgan introduceert Plus 8 GTR
Morgan introduceert de Plus 8 GTR. Het is de krachtigste auto in de geschiedenis van het bedrijf, is voltooid in de fabriek van het bedrijf in Malvern Link, Worcestershire. Het eerste exemplaar, afgewerkt in het opvallende Yas Marina Blue, doet denken aan de originele ontwerpschetsen die werden uitgebracht om hetmodel in februari 2021 aan te kondigen. Beperkt tot slechts negen exemplaren, het Plus 8 GTR-project is alleen mogelijk dankzij de recente beschikbaarheid van een aantal Plus 8-chassis.
Lees verder

Volvo en Northvolt openen RD-centrum
Volvo en Northvolt gaan in G?teborg, als onderdeel van een investering van 30 miljard Zweedse kronen (ongeveer 3 miljard euro), een gezamenlijk R amp;D-centrum openen voor de ontwikkeling en productie van batterijen. Het R amp;D-centrum, dat in 2022 operationeel wordt, zal in G?teborg een paar honderd banen opleveren en positioneert Volvo Cars als een van de weinige automerken die de ontwikkeling en productie van batterijcellen onderdeel maakt van zijn end-to-end engineeringcapaciteiten.
Lees verder

Mercedes krijgt goedkeuring zelfrijden
Mercedes-Benz is het eerste automerk dat voldoet aan de wettelijke vereisten van UN-R157[1] voor een Level 3-systeem. Het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) heeft de systeemgoedkeuring verleend op basis van het technisch goedkeuringsvoorschrift UN-R157 en maakt daarmee de weg vrij om een dergelijk systeem internationaa aan te bieden, mits de nationale wetgeving dit toelaat. Duitsland nam in 2017 een pioniersrol op zich met de aangepasteWegenverkeerswet (StVG) voor Level 3-systemen. Vanaf de eerste helft van 2022 kan de S-Klasse met DRIVE PILOT in druk verkeer of files op geschikte Duitse snelwegen tot 60 km/h hooggeautomatiseerd rijden.
Lees verder

Nissan maakt prijzen Ariya bekend
Nissan maakt de prijzen bekend van de volledig elektrische Ariya. De Ariya is leverbaar vanaf 47.350 euro of in Operational Lease vanaf 529 euro. De nieuwe Nissan Ariya heeft het formaat van een compacte middenklasser, maar belooft de interieurruimte die normaliter van toepassing is bij een auto uit een hogere klasse. De nieuwe Nissan Ariya is vanaf nu te pre-orderen op Nissan.nl en staat deze zomer in de showroom.
Lees verder

Autotest: Volkswagen ID.3
Wanneer komt het moment dat een elektrische auto goedkoper is dan een vergelijkbare auto met benzinemotor? Groot nieuws! Het is zover! Afgaande op de prijslijst en specificaties is de Volkswagen ID.3 in de basisuitvoering voordeliger dan een vergelijkbare Golf. Is dit de elektrische auto voor het volk?
Lees verder