Doorgaan naar hoofdcontent

Volvo’s batterijpartner: wie is Northvolt?

AUTOFANS
Volvo's batterijpartner: wie is Northvolt?
Taal Nederlands Volvo heeft een overeenkomst getekend met Northvolt, een jonge accuproducent. De twee partijen zullen nog volgend jaar een R&D-centrum voor batterijen opstarten en plannen vanaf 2026 hun eigen accupakketten te produceren. Maar wie is Northvolt, en waar komt het bedrijf vandaan?
Lees verder

Mercedes steekt Tesla voorbij in race naar autonoom rijden
Taal Nederlands Mercedes-Benz heeft als allereerste fabrikant goedkeuring gekregen om zijn auto's handenvrij te laten rijden op Europese bodem. Daarmee steekt het Duitse Drive Pilot-systeem de autonome rijmodus van Tesla voorbij.
Lees verder

Waarom sommige kleuren verbonden zijn aan automerken
Taal Nederlands Zoals een groene Ferrari heiligschennis is en een Alpine in geen enkele tint zo goed tot zijn recht komt als in het metallicblauw, zo zijn sommige kleuren onlosmakelijk verbonden aan merken. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wij namen een duikje in de geschiedenisboeken op zoek naar het antwoord.
Lees verder

In welke Europese landen zijn winterbanden verplicht?
Taal Nederlands Met de lagere temperaturen van de afgelopen dagen en de eerste sneeuwval in ons land, kijkt iedereen al snel naar winterbanden. Doe je dat niet, dan kan je in het buitenland wel eens voor verrassingen komen te staan.
Lees verder

Moet Audi R8 binnenkort plaats maken voor elektrisch "R-segment"?
Taal Nederlands De Audi R8 gaat alweer een mooi aantal jaartjes mee en dus wordt het tijd om uit te kijken naar een vervanger. Dat zal echter gepaard gaan met een grondige herschikking van Audi's sportieve gamma, blijkt uit een interview met de marketingmanager van het merk.
Lees verder