zaterdag 29 januari 2022

Achteruitkijkspiegel – Het mooiste geluid wat er is

AUTOWEEK
Achteruitkijkspiegel – Het mooiste geluid wat er is
Het nieuws wordt gedomineerd door elektrische auto's, maar wanneer ze de Europese verkoopstatistieken er bij pakken zien Damiaan Hage en Cornelis Kit de eerste EV pas op de 17e plek staan. De BMW M440i die deze week als decor in de Achteruitkijkspiegel fungeert lijkt dan ook een vreemde eend in de bijt tussen de aangekondigde elektrische modellen van Bentley en Lamborghini. Om nog maar te zwijgen van de Opel Rocks-e en de elektrificatie van klassieke Mini's. Daar vinden de mannen wat van...
Lees verder

Per Tesla Model 3 naar het Noorderlicht: 6.200 km in een week
AutoWeek-lezer Thomas van Kampen is niet vies van wat avontuur. Hij reed in zijn Tesla Model 3 Standard Range Plus naar het noorden van Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht. Missie geslaagd, en dat zonder één hotelovernachting.
Lees verder

Citroën C5 X - Back to Basics
Als er een auto uit de stal van voormalig PSA optreedt in deze rubriek, weet je bijna zeker dat er een vrolijk kleurtje in het spel is. In het geval van de Citroën C5 X heet die kleur 'Magnetic Blue' en is het niet de enige reden dat de auto nauwelijks van duurdere exemplaren te onderscheiden is.
Lees verder

Waarom Toyota deze maand begint met brandstofcelproductie in Brussel
Toyota begint deze maand in Brussel met het produceren van brandstofcellen van een nieuwe generatie. Vooralsnog is het een pilot, maar de fabriek in Zaventem is klaar om op te schalen, belooft de Japanse fabrikant.
Lees verder

Hoe 'heritage' een rol speelt bij Opel-design
In een nieuwe serie vragen we autodesigners van nu hoe ze hun inspiratie halen uit de erfenis van hun merk. Dat doen we door ze te ontmoeten in het museum of in de opslaghallen van hun merk, tussen de klassiekers en prototypen uit vervlogen tijden. We beginnen met Opel.
Lees verder