woensdag 5 januari 2022

Datsun 'Cherry' 100A F-II (1977) - Liefhebber Gezocht

AUTOWEEK
Datsun 'Cherry' 100A F-II (1977) - Liefhebber Gezocht
In de jaren 70 maakten we in Nederland kennis op grotere schaal kennis met de Japanse auto-industrie. De Nissan Cherry, hier aanvankelijk als Datsun verkocht, was één van de modellen waarmee de Aziaten zich hier echt vestigden.
Lees verder

BMW iX M60 is 619 pk sterk elektrisch monster
Elektrische auto's worden geregeld overladen met excessieve hoeveelheden pk's en deze nieuwe variant van de BMW iX is daar geen uitzondering op. Maak kennis met de BMW iX M60, een beul van een elektrische SUV die met zijn 619 pk en maar liefst 1.100 Nm de straatstenen inclusief laadpaal uit de grond trekt.
Lees verder

Chrysler Airflow: voorbode van het nieuwe Chrysler
Chrysler is anno 2022 vergane glorie. Het merk van Stellantis heeft slechts modellen modellen op de menukaart staand ie ook nog eens behoorlijk op leeftijd zijn. Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas laat het merk met de Airflow Concept zien wat je in de toekomst van het merk kunt verwachten.
Lees verder

Sony gaat elektrische auto's maken en toont twee concepts
De kogel is door de kerk: ook techfabrikant Sony gaat de markt van elektrische auto's betreden. Het bedrijf laat tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas direct twee studiemodellen zien: de Vision-S 01 en de Vision-S 02.
Lees verder

De veiligste auto's van 2021 volgens NCAP
In 2021 heeft NCAP weer 33 nieuwe personenauto's aan bonken gereden tijdens zijn veiligheidstests. Het veiligheidsinstituut vindt het nu tijd om per klasse de best presterende auto's bekend te maken.
Lees verder