zondag 2 januari 2022

Eindejaarsvideo - Frank - Toyota Land Cruiser

AUTOWEEK
Eindejaarsvideo - Frank - Toyota Land Cruiser
Als het maar groot, grof en bruut is: vorig jaar zwaaide Frank het jaar uit vanachter het stuur van een Defender, ditmaal neemt hij de Japanse tegenhanger daarvoor mee. In deze laatste eindejaarsvideo vertelt hij Roy over zijn ontmoeting met Romeinen, een tocht langs onbekend Hollands schoon en hoe mooi de jaren zeventig in Frankrijk waren.
Lees verder

Autoverkopen 2021: nieuw historisch dieptepunt
De Nederlandse verkoopstatistieken bereikten in 2020 een historisch dieptepunt, maar die van 2021 zijn nog een stuk droeviger. In 2021 zijn in Nederland 322.831 nieuwe personenauto's verkocht, zo blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC. Zo weinig waren dat er sinds 1967 niet.
Lees verder

Een Honda door Mercedes-Benz - De Vluchtstrook
Stel: je wil als autofabrikant auto's gaan bouwen en verkopen in een voor jou geheel nieuwe markt. Dan kun je daar natuurlijk heen gaan en helemaal zelf een fabriek uit de grond stampen, maar je kunt het ook pragmatischer aanpakken. Dat is het verhaal van de bijzondere samenwerking tussen Honda en Mercedes-Benz in Zuid-Afrika.
Lees verder

Redactie blikt vooruit op 2022 - Jan Lemkes
Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto's. Vandaag aan het woord: Jan Lemkes.
Lees verder

Weblog: Weblog – Waarom moet ik mijn EV verdedigen?
Bij praatjes met buurmannen, kennismakingen met nieuwe collega's en zelfs op begrafenissen en babyshowers moet je bedacht zijn op vragen en meningen over Almere óf je EV. Veronderstelde nadelen van elektrisch rijden zijn alom bekend, en in menig gesprek worden ze een voor een afgewerkt totdat het altijd op hetzelfde punt uitkomt: je zult het wel doen voor de lage bijtelling. Het gaat dus altijd eerst over bereik – en het gebrek daaraan in het bijzonder. Of over laden – en dan dat het zo ...
Lees verder