vrijdag 28 januari 2022

Gordon Murray Automotive T.33 is 'milder' broertje van T.50

AUTOWEEK
Gordon Murray Automotive T.33 is 'milder' broertje van T.50
Gordon Murray Automotive presenteert zijn tweede model, de T.33. Dat is het mildere broertje van de buitenissige T.50, al is 'milder' wel behoorlijk relatief.
Lees verder

Renault 5 is 50 jaar: terug naar het begin
Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat Renault de 5 presenteerde. Een auto die uitgroeide tot een icoon van zijn tijd en die miljoenen mensen wist te verblijden. De ene langer dan de andere. Hoog tijd dus om nog eens stil te staan bij een bijzondere ontmoeting uit 2014 met een oer-R5.
Lees verder

BMW i3 houdt het dit jaar voor gezien
BMW stopt dit jaar met de productie van de i3. Daarmee komt er een einde aan een zeer belangrijk hoofdstuk uit de geschiedenis van het merk. Niet getreurd: de nieuwe i3 laat niet lang op zich wachten, al wordt dat een heel ander verhaal.
Lees verder

Honda is om, blijft motorleverancier Red Bull Racing
Honda blijft toch motorleverancier van Formule 1-teams Red Bull Racing en AlphaTauri. Dat terwijl de Japanse fabrikant eigenlijk na 2021 af zou zwaaien.
Lees verder

Toyota opnieuw grootste autofabrikant ter wereld
Toyota is voor het tweede jaar op rij de grootste autofabrikant ter wereld. In 2021 verkocht het, net als in 2020, meer auto's dan de nummer 2, de Volkswagen Group.
Lees verder