zondag 9 januari 2022

Hyundai heeft beste multimedia in compacte klasse

AUTOWEEK
Hyundai heeft beste multimedia in compacte klasse
Tegenwoordig is een multimediasysteem misschien wel het belangrijkste onderdeel van een auto. Zelfs in het B-segment bedien je er immers veel van de autofuncties mee. In een test met acht kleintjes zoeken we samen met twee lezers uit welk merk de 1-en en 0-en het beste op orde heeft.
Lees verder

Nio denkt dat wisselaccu's nu wel kunnen
Opnieuw maakt een Chinees EV-merk zijn Europese debuut en dat gebeurt wederom in Noorwegen. Daar reden we met de Nio ES8 (zie AutoWeek 48) en bij die gelegenheid spraken we met Marius Hayler, de man die als CEO Nio Noorwegen het openingsakkoord dirigeert.
Lees verder

25 jaar geleden: de concept die leidde tot eerste Volvo XC90
Een SUV: tegenwoordig tel je als autofabrikant eigenlijk niet meer mee als je er geen in je modellenaanbod hebt. Aan het begin van dit millennium was dat nog heel anders. Volvo toonde vandaag precies 25 jaar geleden zijn eerste SUV aan de wereld: de 'Adventure Concept Car', het studiemodel dat een vooruitblik moest geven op de XC90.
Lees verder

Waarom de eerste Kia Sportage moeilijk te duiden was
Wat tegenwoordig allemaal onder de soortnaam SUV valt, heette in de jaren 90 nog gewoon terrein­auto. De onderkant van de markt werd gedomineerd door Japanse merken, wat het piepjonge Kia er niet van weerhield om in 1994 de Sportage te introduceren.
Lees verder

Hoe de koets nog altijd voortleeft in de auto
Dat de auto de natuurlijke opvolger is van de koets, zal niemand verbazen. De allereerste automobielen waren in de jaren 1880 per slot van rekening niets meer dan koetsjes met een verbrandingsmotor. Maar het verleden van paard en wagen is dieper in de automobielindustrie verankerd dan je zou denken. Ook vandaag gebruiken we nog steeds termen die een erfenis zijn van de tijd dat onze voorouders hun paard inspanden en met hun koets naar de markt reden.
Lees verder