vrijdag 14 januari 2022

Nieuwe Volkswagen Amarok: gewoon met 3.0 V6 TDI

AUTOWEEK
Nieuwe Volkswagen Amarok: gewoon met 3.0 V6 TDI
Volkswagen brengt dit jaar een geheel nieuwe generatie van de Amarok op de markt. Dat wordt een bijzonder model, de nieuwe Amarok is namelijk samen met Ford ontwikkeld en wordt een technisch broertje van de Ranger. Volkswagen geeft nu een nieuwe designschets van de pick-up vrij.
Lees verder

Subsidiepot voor elektrische auto voor 30 procent leeg
Ook dit jaar kun je voor zowel de aanschaf van nieuwe als gebruikte elektrische auto's aankoopsubsidie aanvragen. De subsidiepot was gevuld met een bedrag van €91,4 miljoen. Daarvan is 30 procent al gebruikt, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Lees verder

Lexus hijst NX en LX in offroadjasje
Lexus treedt buiten de gebaande paden op de Tokyo Auto Salon 2022. Het Japanse luxemerk stuurde de NX en LX naar een trainingskamp en laat het resultaat daarvan op de beursvloer zien. Daarnaast beleeft de waterstofbuggy ROV Concept zijn publieksdebuut.
Lees verder

Honda HR-V krijgt compleet nieuwe naamgenoot
Dat een auto zijn naam deelt met een ander model betekent niet direct dat ze ook gelijk aan elkaar zijn. Honda bewijst dat binnenkort met de HR-V. Het merk haalt de HR-V namelijk naar de Verenigde Staten, maar daar is -ie volledig anders dan het hier bekende model.
Lees verder

'De EU moet uitstootnormen nog meer aanscherpen'
De EU zou de uitstootregels voor auto's nog verder moeten aanscherpen, stelt de Nederlandse Europarlementariƫr Jan Huitema.
Lees verder