vrijdag 21 januari 2022

Subsidiepot elektrische auto voor een derde leeg

AUTOWEEK
Subsidiepot elektrische auto voor een derde leeg
De subsidiepot die dit jaar beschikbaar is voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto is na een kleine drie weken voor een derde leeg. Van de beschikbare €91,4 miljoen is ruim €30,8 miljoen vergeven. Opvallend is de mate waarin het deel van de subsidiepot dat voor aanschaf van een gebruikte elektrische auto is bestemd vrijwel net zo snel terugloopt als het deel dat bedoeld is als tegemoetkoming op de aankoop van een nieuwe EV.
Lees verder

Stellantis: 'Elektrificatie is een keuze van politiek, niet van de industrie'
Het is een jaar geleden dat Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles fuseerden tot Stellantis. Een mooi moment voor Stellantis-topman Carlos Tavares om zich kritisch uit te laten over de steeds grotere focus op elektrische auto's.
Lees verder

BMW 325i - Op de Rollenbank
Het is altijd een feestelijke ervaring om een BMW 3-serie E30 te treffen. Telkens komt de klassiekerstatus een stapje dichterbij en wat is het toch een leuk en sympathiek autootje geworden in de loop van de jaren. Autootje inderdaad, want ik het huidige verkeer is de sportsedan van toen maar een kleintje. Dit exemplaar heeft zware jaren achter de rug maar wordt weer in ere hersteld.
Lees verder

Alfa Romeo 33 (1993) - Liefhebber Gezocht
Gisteren stonden we al stil bij een Lancia Dedra SW in 'In het Wild' en vandaag hijsen we een andere zeldzaam geworden Italiaan op het podium: deze strakke Alfa Romeo 33. Het grootste verschil is dat deze te koop is!
Lees verder

Flink minder auto's gestolen in 2021
Er zijn afgelopen jaar flink minder auto's gestolen dan in 2020. Volgens experts van het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit) speelden de coronamaatregelen daarin een belangrijke rol.
Lees verder