donderdag 27 januari 2022

Tesla boekt recordwinst in laatste kwartaal 2021

AUTOWEEK
Tesla boekt recordwinst in laatste kwartaal 2021
De boekhouders van Tesla kunnen tevreden terugkijken op het afgelopen jaar. De autofabrikant sloot het laatste kwartaal 2021 namelijk af met een recordwinst van $2,3 miljard, omgerekend €2,05 miljard. Desondanks stelt Tesla in een verklaring dat de problemen rondom het chiptekort niet langs het bedrijf heen zijn gegaan.
Lees verder

Duizenden automobilisten betrapt door agenten vanuit touringcar
De politie heeft de afgelopen maanden op een bijzondere manier gecontroleerd of automobilisten zich wel aan de regels houden. Agenten controleerden passerende auto's vanuit een rijdende touringcar. Het resultaat: duizenden bekeuringen.
Lees verder

Compacte Tesla nog ver weg: 'Werken we nu niet aan'
Tesla boekte het afgelopen jaar een recordwinst, maar dat neemt niet weg dat het bedrijf nog flink wat werk aan de winkel heeft. Topman Elon Musk laat in een toelichting op de cijfers aan persbureau Reuters weten dat Tesla het komende jaar geen nieuwe modellen op de markt brengt. Aan de langverwachte compacte Tesla werkt het bedrijf momenteel zelfs helemaal niet.
Lees verder

Nissan Micra-opvolger wordt broertje van elektrische Renault 5
Nissan werkt aan een opvolger voor de Micra. Dat wordt een elektrische auto, die zijn platform deelt met de volledig elektrische retro Renault 5.
Lees verder

Alfa Romeo laat neus en tellers Tonale zien
De onthulling van de Alfa Romeo Tonale komt met rasse schreden dichterbij. Op 8 februari trekken de Italianen het doek van de nieuwe compacte SUV. In een nieuwe teaservideo is een deel van de neus van de Tonale te zien, maar belicht Alfa Romeo ook een stukje van het digitale instrumentarium.
Lees verder