vrijdag 4 februari 2022

BP: 'Laadpunten snel winstgevender dan benzinepomp'

AUTOWEEK
BP: 'Laadpunten snel winstgevender dan benzinepomp'
Snelladers zijn voor BP bijna net zo winstgevend als de benzinepomp. Het oliebedrijf investeert momenteel fors in de uitbreiding van zijn eigen snellaadnetwerk en stelt dat de winstmarges die van een volle tank naderen. In 2025 verwacht BP dat de snellaaddivisie al winstgevend is.
Lees verder

Weblog: Weblog - keurig smerig
Kijk maar eens goed naar de foto's boven dit verhaal. Wat zie je? Ja, de Kia Picanto die een paar jaar terug in de AutoWeek-duurtestgarage stond. In 2018 reed ik daarmee met fotograaf Willem Verstraten in een razend tempo retour naar Davos, en deze egaal vieze achterzijde was het resultaat. Juist dat egale is bijzonder, want zó egaal vies vind je een auto toch maar zelden. Het eerste opmerkelijke feit: ik vind zo'n vieze auto best lekker. Natuurlijk zou ik er geen maanden mee gaan rondrijden, ...
Lees verder

Prijzen Audi A8: plug-in voor de prijs van een diesel
De vernieuwde Audi A8 heeft een Nederlands prijskaartje. Zoals alles wordt de auto duurder, al krijg je daar ook wel wat voor terug.
Lees verder

Volvo gaat nieuwe accufabriek in Göteborg bouwen
Volvo gaat in samenwerking met de start-up Northvolt een nieuwe accufabriek bouwen in Göteborg. Dat maken de twee partijen vandaag bekend. De fabriek vult het reeds geplande onderzoekscentrum aan, dat volgend jaar zijn deuren al opent. De bouw van de accufabriek begint in 2023. In 2025 moet de fabriek operationeel zijn.
Lees verder

TomTom opnieuw verlieslijdend door lagere autoverkopen
Navigatiedienstverlener TomTom noteerde het afgelopen jaar rode cijfers in de boeken. TomTom had last van het feit dat er minder auto's werden verkocht, waardoor autofabrikanten die de systemen van het bedrijf gebruiken heronderhandelden over de prijs van hun contracten. Ook bij de afdeling die software maakt voor vlootbeheer was de coronacrisis te merken. Komend jaar voorziet TomTom mogelijk weer een groot verlies door investeringen in het kaartenplatform.
Lees verder