Doorgaan naar hoofdcontent

Diesel en benzine verliezen fors terrein in Europa

AUTOWEEK
Diesel en benzine verliezen fors terrein in Europa
Hybride- en elektrische auto's hebben marktaandeel gewonnen in 2021. Dat meldt de Europese branchevereniging ACEA. Voor het eerst gaat de verkoop van hybrides voorbij aan het aantal verkochte diesels, waarmee de zelfontbrander ook op Europees niveau steeds verder in de verdrukking raakt. Dat geldt overigens ook voor de benzinemotor zonder elektrische ondersteuning.
Lees verder

Jaguar I-Pace nu ook als Black Limited Edition
Jaguar steekt de I-Pace in het zwart komt met een gelimiteerde variant: de Black Limited Edition. Daarnaast krijgt de elektrische roofkat extra configuratiemogelijkheden en zijn Apple CarPlay en Android Auto voortaan standaard aanwezig.
Lees verder

Dacia viert mijlpaal: twee miljoen Dusters verkocht
Bij Dacia kan de champagnefles open. Het budgetmerk van Renault laat namelijk weten dat het twee miljoen exemplaren van de Duster verkocht sinds de introductie van het model in 2010. Bij al die klanten blijkt de prijs het vaakst de doorslaggevende factor te zijn geweest.
Lees verder

Skoda laat sportieve Fabia Monte Carlo zien
Skoda hijst de nieuwe Fabia in een sportief jasje en laat de eerste schetsen van de Fabia Monte Carlo zien. Het blijft bij uiterlijke opsmuk, want de Monte Carlo krijgt geen krachtigere motor. Of hij naar Nederland komt, is overigens nog maar de vraag.
Lees verder

Man betrapt met 1.600 liter diesel uit buitenland achterin
Een 59-jarige man uit Duitsland die kennelijk hoopte goedkoper uit te zijn door 1.600 liter diesel te tanken in buurland Polen, heeft daarvoor alsnog de rekening gepresenteerd gekregen. Het viel de autoriteiten in het Duitse Zittau op dat de man rondreed met grote vaten vol brandstof in zijn vrachtauto.
Lees verder