vrijdag 4 februari 2022

EPA en Witte Huis tikken USPS op de vingers vanwege bezorgbus

AUTOWEEK
EPA en Witte Huis tikken USPS op de vingers vanwege bezorgbus
Het Amerikaanse milieu-agentschap EPA en de Biden-administratie hebben naar verluidt de United States Postal Service gevraagd om nog eens goed te kijken naar de nieuwe bestelbussen. Die zouden ten opzichte van hun voorgangers nauwelijks zuiniger en bovendien niet elektrisch genoeg zijn.
Lees verder

De bestverkochte EV's van Europa in 2021
De elektrische auto wist het afgelopen jaar wederom meer marktaandeel te verwerven in Europa. In december was de EV zelfs populairder dan de diesel op ons continent. Welke stekkeraars waren het meest in trek? Dataverzamelaar JATO Dynamics zette de bestverkochte EV's van Europa op een rijtje.
Lees verder

Albert Heijn gaat snelladers plaatsen
Albert Heijn begint dit jaar met het plaatsen van snelladers bij zijn winkels in Nederland en België. De supermarktketen gaat hiervoor een samenwerking aan met Eneco eMobility. Hoeveel het laden bij Albert Heijn precies gaat kosten, is nog niet bekend.
Lees verder

'EV veel brandveiliger dan andere auto's'
Elektrische auto's hebben een slechte naam als het gaat om brandveiligheid. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt echter dat niet de puur elektrische auto, maar juist de hybride het echte brandgevaar vormt. De EV is juist het veiligst.
Lees verder

Eerste Formule 1-auto van 2022 onthuld
Haas trekt als eerste Formule 1-team het doek van zijn nieuwe auto voor 2022: de VF-22. Hoewel het nog een virtuele versie van de auto van Haas betreft, geeft het een goede indruk hoe de definitieve bolide van het team eruit komt te zien.
Lees verder