Doorgaan naar hoofdcontent

Test: Kia EV6

AUTOWEEK
Test: Kia EV6
De luxe middenklasse van vandaag bestaat niet meer uit dikke Passats of luxe Peugeots, maar uit forse elektrische auto's die wat hoger op de poten staan. De Kia EV6 is de jongste, veelbelovende uitdager, maar de concurrentie is fors. Is de Koreaan kansrijk?
Lees verder

Citroën C4 - Afscheid duurtest
Na ruim een half jaar is onze Citroën C4 terug naar de importeur. We maken de balans op van een auto met een bijzondere styling. Daarvan moest hij het meer hebben dan van zijn rijgedrag.
Lees verder

Weblog: Weblog - Alleen Polen waren geïnteresseerd in mijn dieselauto
In mijn werkende leven heb ik, op de afgelopen twee jaar na, ruim voldoende woon-werk-kilometers gemaakt om een dieselauto financieel te kunnen verantwoorden. Toch kocht ik pas in 2020 mijn eerste diesel. Een Audi A4 Avant 2.0 TDI uit 2008. Bij mij gaat de voorkeur voor een specifiek model toch net boven het kostenplaatje, ik wilde vooral een keer zo'n A4 voor de deur hebben. De diesels, zeker in combinatie met een handbak, zijn qua betrouwbaarheid dan de veiligste keuze. Daarbij had ik toen nog ...
Lees verder

Populariteit EV's in hogere segment toegenomen
Het elk jaar verscherpen van bijtellingsregels voor elektrische auto's houdt de consument niet tegen om deze 0-emissie auto's te kopen. In het hogere segment (vanaf € 40.000,-) staan zelf zeven EV's in de top 10 van meest geregistreerde auto's van het afgelopen kwartaal.
Lees verder

Benzine vs. diesel: een blik op de occasionprijzen
De dieselmotor blijft marktaandeel verliezen. Zowel op Europees als Nederlands niveau krijgt de zelfontbrander behoorlijke klappen. Daarbij stelde de Bovag dat momenteel de restwaarde van gebruikte diesels ook keldert omdat niemand ze meer zou willen hebben. Maar hoe staat de huidige markt er eigenlijk voor? AutoWeek legt occasions van enkele populaire modellen naast elkaar om dat uit te zoeken. Daaruit blijkt dat de diesel zich tot op heden nog aardig staande houdt.
Lees verder