maandag 7 maart 2022

Boldmen CR 4 - Eerste rijtest

AUTOWEEK
Boldmen CR 4 - Eerste rijtest
Wiesmann is terug, Friedhelm Wiesmann om precies te zijn. Onder de merknaam Boldmen bouwt hij weer auto's en die zijn net zo prijzig en exclusief als de Wiesmanns van weleer. We gaan op pad met de CR 4 roadster.
Lees verder

Hoe de eerste Opel Astra direct een voltreffer werd
Vanwege de komst van de nieuwe Opel Astra staan we even stil bij de allereerste generatie. Die eerste Opel Astra kwam in het najaar van 1991 op de markt en bestormde meteen in het eerste volledige jaar de troon. Net als zijn voorgangers, de vele generaties Kadett werd het de best verkochte auto van Nederland.
Lees verder

Zo ver komt de Kia e-Niro in de praktijk
De Kia e-Niro is nu drie jaar op de markt, en dit jaar staat er een geheel nieuwe versie klaar. Maar voordat die komt, kijken we nog even naar op de actieradius die de elektrische cross-over van de huidge generatie heeft onder verschillende omstandigheden.
Lees verder

Porsche 965 prototype: 911 die alle taboes doorbrak
De 965 moest het nieuwe opperhoofd van de 911-familie gaan worden, met vierwielaandrijving, een transmissie met dubbele koppeling, turbo en waterkoeling. Uiteindelijk verdween dit prototype met een Audi-V8 in de kont echter in een donkere opslaghal. Waar ging het fout?
Lees verder

Ferrari 296 GTB - Eerste Rijtest
Ferrari bouwt al decennialang heel veel soorten auto's. Van hardcore circuitwapens tot vierzits grand turismo's. Ze hadden echter altijd een ding gemeen: de motor had steevast acht of twaalf cilinders. Tot nu, want de 296 GTB is een nieuw ras.
Lees verder