dinsdag 1 maart 2022

Dit lees je in AutoWeek 9

AUTOWEEK
Dit lees je in AutoWeek 9
AutoWeek 9 ligt vanaf woensdag in de winkels of valt deze week bij je op de deurmat. We reden met de eerste volledig elektrische Toyota voor ons werelddeel: de bZ4X. Zin in verwennerij van het hoogste niveau? Stap dan net als wij deden in de nieuwe DS 9 E-Tense 4x4 360. Verder zetten we de nieuwe Volkswagen Taigo tegenover de Opel Mokka en sjeesden we in een Porsche Macan GTS mét bagagebox op het dak naar de Alpen.
Lees verder

Diesel blijft enorm populair bij bestelauto's
Diesel is bij de personenauto's op zijn retour, maar bij de bestelauto's is de brandstof nog springlevend. Uit de cijfers van de Europese branchevereniging ACEA blijkt dat ruim 90 procent van de vorig jaar aangeschafte bestelauto's in de Europese Unie een zelfontbrander onder de kap heeft. Wel slinkt het marktaandeel van de diesel.
Lees verder

Kia EV6 is de Auto van het Jaar 2022
De Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Het is de eerste keer dat Kia deze prijs in de wacht sleept. De Kia EV6 streed om de eerste plaats met twee andere EV's, de Renault Mégane E-Tech Electric en concerngenoot Hyundai Ioniq 5.
Lees verder

Skoda schroeft productie Enyaq iV terug wegens Oekraïne
Skoda schroeft de productie van de Enyaq iV terug. Dat maakt het merk vandaag bekend. De verminderde productie is het gevolg van toeleveringsproblemen die zijn ontstaan door de oorlog in Oekraïne. In tegenstelling tot Volkswagen legt Skoda de productie vooralsnog niet helemaal stil.
Lees verder

Lucid Motors verdrievoudigt verlies in eerste productiejaar
Lucid Motors heeft geen al te best boekjaar achter de rug. Het merk achter de Lucid Air zette dieprode cijfers in de boeken en haalde zijn eigen productiedoelstelling niet. Voor dit jaar stelt Lucid de targets daarom bij, maar ondertussen werkt het merk wel aan de bouw van een nieuwe fabriek.
Lees verder