woensdag 2 maart 2022

Hyundai: 11 nieuwe EV's voor 2030, 6 voor Genesis

AUTOWEEK
Hyundai: 11 nieuwe EV's voor 2030, 6 voor Genesis
Hyundai Motor zet vaart achter zijn elektrificatiestrategie. Tot 2030 kun je 11 splinternieuwe elektrische auto's van Hyundai verwachten. Luxemerk Genesis krijgt er binnen nu en acht jaar 6 nieuwe elektrische modellen bij.
Lees verder

Polestar O2 Concept: elektrische roadster met Precept-genen
Polestar presenteert de O2 Concept. Een studiemodel dat laat zien hoe een volledig elektrische roadster van het merk er ongeveer uit kan komen te zien. Ook etaleert Polestar er zijn vooruitstrevende aanpak op het gebied van materiaalkeuze mee.
Lees verder

Boete voor telefoongebruik achter het stuur fors omhoog
Met ingang van 1 maart wordt het tijdens het rijden in de hand hebben of gebruiken van de mobiele telefoon een overtreding waar je door het Ministerie van Justitie en Veiligheid steviger wordt gestraft. Ook deelt de verkeerspolitie voortaan hogere boetes uit voor onnodig links rijden. Ook gaan er verkeersboetes omlaag, waaronder voor te hard rijden op de snelweg.
Lees verder

Thornley Kelham komt met drie nieuwe restomods
Het Britse bedrijf Thornley Kelham, dat eerder de Lancia Aurelia GT aanpakte, komt met drie nieuwe restomods. In het 'European'-gamma komen de Porsche 911, 356 en Jaguar XK120 naast de Aurelia te staan. De details van de auto's blijven nog onder de pet.
Lees verder

Ook Ionity biedt gratis laden aan in buurlanden Oekraïne
Na Tesla gooit ook Ionity zijn snellaadpunten in buurlanden van Oekraïne gratis open voor iedereen. Alle laadstations in Polen, Slowakije en Hongarije zijn tijdelijk gratis te gebruiken.
Lees verder