Doorgaan naar hoofdcontent

Maserati helemaal elektrisch vanaf 2030

AUTOWEEK
Maserati helemaal elektrisch vanaf 2030
Nu Maserati onder de vleugels van Stellantis opereert waait er opeens een opvallend frisse wind der vernieuwing. Binnenkort trekt het merk het doek van de Grecale, maar dat is lang niet het enige dat je van het merk kunt verwachten. Volgens jaar brengt het merk namelijk de elektrische GranTurismo Folgore op de markt die je op deze foto's ziet. Daarnaast verkoopt Maserati vanaf 2030 geen enkel model meer met een verbrandingsmotor.
Lees verder

Test: Skoda Enyaq Coupé RS iV
Kan een elektrische middenklasse cross-over ook leuk zijn? Met de RS-versie van de Enyaq probeert Skoda de vraag met ja te beantwoorden. Maar is het de Tsjechen ook echt gelukt de EV sportief te maken?
Lees verder

Volkswagen: 'EV-productie in april weer opstarten'
De productie van elektrische auto's van de Volkswagen Group in Zwickau en Dresden ligt momenteel stil als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Volkswagen verwacht begin april echter weer aan de slag te kunnen, mede dankzij de volhardende Oekraïense toeleveranciers.
Lees verder

'Dure brandstof zorgt niet voor run op EV-subsidie'
Met de torenhoge brandstofprijzen van dit moment verwacht je wellicht dat elektrische auto's meer in trek raken. Dat is echter nog niet te merken aan het aantal aanvragen van aanschafsubsidie voor elektrische auto's.
Lees verder

Lamborghini hervat productie Aventador wegens scheepsramp
Lamborghini hervat tijdelijk de productie van de Aventador. Dat meldt Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann in een gesprek met verschillende media, waaronder Automotive News. Daarmee compenseert het merk de exemplaren die verloren zijn gegaan door de scheepsramp met het autoschip Felicity Ace.
Lees verder