woensdag 2 maart 2022

Mazda mikt op premiumimago, maar dan duidelijk “niet-Duits”

AUTOFANS
Mazda mikt op premiumimago, maar dan duidelijk "niet-Duits"
Taal Nederlands Een Britse Mazda-manager heeft een tipje van de sluier gelicht over Mazda's toekomst. Daarin heeft hij het niet over potentiële wankelmotoren of achterwielaangedreven plug-inhybrides maar wel over Mazda's marktpositie. De Japanners willen het voortaan namelijk iets hogerop gaan zoeken.
Lees verder

Officieel: Nissan Juke komt ook als zelfopladende hybride (2022)
Taal Nederlands Nissans meest eigenwijs vormgegeven model krijgt er een aandrijflijn bij, en dat is niet de minste. De Juke gaat namelijk aan de hybride van de stekkerloze soort, en gaat daarvoor even spieken in de rekken van concerngenoot Renault.
Lees verder

Kia EV6 haalt titel van Auto van het Jaar 2022
Taal Nederlands De jury heeft gesproken, de auto van het jaar 2022 is bekend. De Kia EV6 gaat met de titel lopen en haalt het daarbij nipt van een concurrentie die – je raadt het al – grotendeels uit EV's bestaat.
Lees verder

'Dare Forward 2030': Ook Jeep krijgt een elektrische auto
Taal Nederlands Stellantis — moederhuis van onder andere Opel, Peugeot en Fiat — heeft zijn koolstofneutrale toekomstplannen uit de doeken gedaan. Ook ruigere merken als Jeep moeten daarin hun steentje bijdragen, en dat begint met deze verrassend concrete, zuiver elektrische SUV.
Lees verder

GSM-gebruik achter het stuur wordt voortaan zwaarder beboet (2022)
Taal Nederlands Betrap jij jezelf er wel eens op, tijdens het rijden een berichtje te sturen of je smartphone zonder houder als gps te gebruiken? Dan stop je daar maar beter terstond mee, want op elk gebruik van de gsm staan vanaf 3 maart 2022 zwaardere straffen.
Lees verder