dinsdag 1 maart 2022

Stellantis 'Dare Forward 2030': op weg naar klimaatneutraliteit

AUTOWEEK
Stellantis 'Dare Forward 2030': op weg naar klimaatneutraliteit
Stellantis presenteert een strategisch plan voor de lange termijn: 'Dare Forward 2030'. Daarin zet het concern zijn langetermijnvisie uiteen en noemt het meteen een aantal concrete doelstellingen. Eén daarvan is dat de gehele Europese verkoop van het concern in 2030 volledig elektrisch is. Uiteindelijk moet het concern in 2038 volledig klimaatneutraal zijn.
Lees verder

Tankgedrag verandert: hamsteren bij onbemande pomp
De brandstofprijzen rijzen de pan uit en je denkt waarschijnlijk wel twee keer na voordat je ergens je tank helemaal volgooit. Tankpasexploitant MoveYou constateert sinds de onrust in Oekraïne enkele opvallende gedragsveranderingen.
Lees verder

Opel Mokka E - Welkom duurtest
We heten deze behoorlijk opvallend gekleurde Mokka-e welkom in de AutoWeek Duurtestgarage. De komende maanden gaan we op zoek naar dat échte Opel gevoel – ja, wat is dat eigenlijk? – en bekijken we hoe hij op langere termijn bevalt.
Lees verder

Vrachtschip met 4.000 auto's aan boord gezonken
Vrachtschip Felicity Ace, met aan boord 4.000 auto's van de Volkswagen Groep, is gezonken. Dat meldt Bloomberg op basis van informatie van de rederij. Het schip had eigenlijk geborgen moeten worden. De waarde van de verloren gegane lading wordt geschat op omgerekend €392 miljoen.
Lees verder

Simca Horizon (1979) - Liefhebber Gezocht
Chrysler betreedt halverwege de jaren '60 de Europese markt met de overname van Simca in Frankrijk. De Simca Horizon kan als opvolger van de 1100 met recht een wereldauto genoemd worden, want hij werd over meerdere continenten onder verschillende merknamen gevoerd. Dit exemplaar is de enige Simca op de AutoWeek-occasionzoeker en is meteen een exemplaar om door een ringetje te halen!
Lees verder