Doorgaan naar hoofdcontent

5 EuroNCAP sterren voor Kia EV6

AUTOZINE
5 EuroNCAP sterren voor Kia EV6
De EV6, de elektrisch aangedreven crossover van Kia, heeft de hoogste veiligheidsbeoordeling gekregen van Euro NCAP, de toonaangevende en onafhankelijke veiligheidstestorganisatie. De Auto van het Jaar 2022 behaalde de maximale beoordeling van vijf sterren. De EV6 behaalde 90% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86% voor de bescherming van kinderen, 64% voor kwetsbare weggebruikers, inclusief voetgangers, en 87% in de categorie safety assist, waarbij een auto wordt beoordeeld op basis van de beschikbaarheid van een uitgebreide reeks technologie?n voor het voorkomen van ongevallen.
Lees verder

Maserati introduceert MC20 Cielo Spyder
De Maserati MC20 is er voortaan ook als cabriolet: de Cielo spyder. Uniek is voor dit segment is het inklapbare glazen dak. Het gaat specifiek een elektrochroom (smart glass) glazen dak dat met een druk op een knop op het centrale scherm kan worden getransformeerd van helder naar ondoorzichtig, met dank aan Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-technologie.
Lees verder

Alfa Romeo maakt prijzen Tonale bekend
Met de Tonale introduceert Alfa Romeo niet alleen zijn eerste compacte SUV en eerste ge?lektrificeerde auto, maar ook een nieuwe opzet van uitrustingsniveaus waarmee de configuratie voor de klant eenvoudiger moet worden. Er is keus uit de 130 pk sterke Super of Ti en de 160 pk Ti of Veloce. De Tonale is leverbaar vanaf 42.000 euro.
Lees verder

Autotest: Renault Megane Electric
De meeste autofabrikanten gaan stap voor stap over op elektrische aandrijving. Voor alle zekerheid bieden ze naast elektrische auto's ook nog modellen aan met hybride- of verbrandingsmotor. Renault zet echter een gewaagde stap: de nieuwe Megane is er alleen als elektrische auto. Overschat Renault zichzelf of is de "Megane E-Tech" een gouden greep?
Lees verder

Land Rover introduceert de Defender 130
Naast de Land Rover Defender 90 en Defender 110 voegt de Defender 130 een nieuwe dimensie toe aan de familie van terreinauto's. De Defender 130 is het langste model in het aanbod en belooft ruimte aan maximaal acht volwassenen, verdeeld over drie rijen in een 2+3+3 configuratie met volwaardige zitplaatsen. Een reeks aanpassingen aan het design en nieuwe technologie?n onderscheiden de Defender 130, waarbij nog steeds een balans tussen comfort en Defender-capaciteiten behouden blijft.
Lees verder