Doorgaan naar hoofdcontent

Deze Nissan Leaf heeft twee elektromotoren en dat smaakt naar meer

AUTOWEEK
Deze Nissan Leaf heeft twee elektromotoren en dat smaakt naar meer
De Ariya is de eerste vierwielaangedreven EV van het Nissan-gamma. Nissan maakt zich er niet makkelijk van af en komt met e-4orce, een naar eigen zeggen geavanceerd elektrisch vierwielaandrijvingssysteem met een aantal unieke eigenschappen. In een aangepaste Leaf mogen we er alvast even aan proeven.
Lees verder

Zo ver komt de Opel Mokka-e in de praktijk
De nieuwste generatie van de Opel Mokka zie je steeds vaker rijden. Hij is nu een jaar op de markt en van meet af aan kon je hem als geheel elektrische 'e' krijgen. Zo'n Mokka-e heeft er bij ons een duurtest opzitten en hij trad ook al aan in diverse vergelijkende tests. Zodoende hebben we een goed beeld van hoe ver hij komt in de praktijk.
Lees verder

Eerste rijtest Lexus RZ450e - zo rijdt elektrische Lexus met Knight Rider-stuur
Voordat we later dit jaar de Lexus RZ 450e op de openbare weg uitgebreid aan de tand kunnen voelen, kregen we nu alvast de kans om op het circuit ParcMotor Castelloli in Spanje met een prototype te rijden. We wilden vooral eens ervaren hoe het is om met steer-by-wire een bocht te nemen.
Lees verder

Eerste rijtest Kia Niro - zo rijdt opvolger zeer populaire cross-over
De Kia Niro veroverde een plek in de verkooplijsten die niet zo lang geleden was voorbehouden aan de middenklassers van Opel, Volkswagen, Renault en Peugeot. De tweede generatie heeft dus grote schoenen om te vullen. Hij komt deze zomer, maar wij kunnen alvast rijden met een vroeg exemplaar. Een hybride, want ook de nieuwe komt weer met keus uit diverse aandrijflijnen.
Lees verder

Fiat Ducato - Camper Op de Brug
Zeg 'Fiat Ducato' in de camperwereld en niemand trekt een wenkbrauw op; het model is sinds jaar en dag goed voor een enorme variatie aan zelf-aangedreven kampeermiddelen. Zelfs de eerste generatie, van 1981 tot 1993 geleverd, bevolkt nog trouw de Europese vakantiewegen. Maar dan is er vaak wél wat opknapwerk aan te pas gekomen. En soms nog wat meer dan dat, zo ondervond Wouter Kattenberg.
Lees verder