dinsdag 31 mei 2022

Ford Focus vs. Mazda 3 - Dubbeltest

AUTOWEEK
Ford Focus vs. Mazda 3 - Dubbeltest
Is het de compacte Fiesta? Diens SUV-broertje Puma? De elektrische Mustang Mach-E dan? Nee, de bestverkochte Ford in ons land is nog altijd de vrij onopvallende Focus, de stille kracht van het gamma. In herziene vorm mag deze verkooptopper de strijd aanbinden met de Mazda 3, die juist als opvallend buitenbeentje geldt.
Lees verder

Peugeot 408 op komst: 'fastback met SUV-elementen'
Peugeot komt binnenkort met een nieuw model: de 408. Een auto die we eerder dit jaar waarschijnlijk al eens gecamoufleerd voorbij hebben zien komen. Een redelijk hoog op zijn poten staande auto, die waarschijnlijk naast de 3008 wordt gepositioneerd.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 22
In AutoWeek 22 tref je een aantal zeer interessante tests. Zo gaan we op pad met de nieuwe Kia Niro EV, zetten de Dacia's Spring en Sandero naast elkaar en pakken de rekenmachine erbij, en er is een directe confrontatie tussen de Ford Focus en Mazda 3. Maar uiteraard is er nog veel meer...
Lees verder

Verkeersdrukte dit jaar boven niveau van voor corona
Wie geregeld met de auto op pad gaat is ongetwijfeld weer meermaals geconfronteerd met het grote filespook. De verkeersdrukte is weer behoorlijk en komt dit jaar volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid weer oud op het niveau van 2019 voordat de covid-pandemie zijn remmende werking op het wegverkeer had.
Lees verder

VZR: 'Werkgevers moeten sterker inzetten op laadpunten bij kantoor'
Wie zakelijk een EV rijdt, wil deze natuurlijk graag bij kantoor op kunnen laden. In de praktijk blijken de laadmogelijkheden echter nog wel eens tegen te vallen. De Vereniging Zakelijke Rijders roept werkgevers op tot verbetering.
Lees verder