dinsdag 24 mei 2022

Genesis GV60 - Eerste rijtest

AUTOWEEK
Genesis GV60 - Eerste rijtest
Genesis kennen we nog niet in Nederland. Maar dat verandert misschien binnenkort, en als het gebeurt, dan is het met de GV60. Dat is een superluxe broertje van de warm ontvangen Kia EV6 en Hyundai Ioniq 5.
Lees verder

Opel Rocks-e - Eerste rijtest
Als een pop-up-tentje tussen de vakantiebungalows, zo staat de Rocks-e tussen de andere model in de Opel-showroom. Minimalistisch op het Spartaanse af, maar vanaf je zestiende mag je er wel zelfstandig mee op pad.
Lees verder

Polestar: vanaf 2026 in 5 minuten 160 kilometer bijladen
Polestar investeert in het Israƫlische StoreDot, een bedrijf dat werkt aan technologie die het mogelijk moet maken om elektrische auto's bijzonder snel op te laden. Polestar en StoreDot onderzoeken samen hoe de snellaadtechnologie van laatstgenoemde in de toekomst in auto's van Polestar toegepast kan worden.
Lees verder

Lexus ES vs. Volvo S90 - Occasion dubbeltest
We gaan voor de verandering terug naar wat zo ongeveer de oervorm van de auto is: motorruimte, passagiersgedeelte en een kofferbak, met als totaalsom de sedan. Minder praktisch dan een liftback of stationwagon, maar wel stijlvol en in meerdere opzichten efficiƫnt. En deze twee jonge occasions bieden dezelfde zekerheden als een nieuwe, zonder lange levertijd en tegen een lagere prijs.
Lees verder

Nissan Micra 1.3 – 2000 – 361.834 km - Klokje Rond
De Nissan Micra van de K11-generatie kennen we als een Japanner van de onsterfelijke soort. Maar is dat nog steeds zo, na twintig jaar en een torenhoge tellerstand? Ferdi van Lith kocht zijn Micra zes jaar geleden voor een driecijferig bedrag en is nog steeds de koning te rijk. Eens kijken of keurmeester Joep Schuurman deelt in die feestvreugde.
Lees verder