Doorgaan naar hoofdcontent

Leclerc op pole position voor Grand Prix van Spanje

AUTOWEEK
Leclerc op pole position voor Grand Prix van Spanje

Ferrari-coureur Charles Leclerc begint de Grand Prix van Spanje vanaf pole position. De Monegask zette in het slot van de kwalificatie de snelste tijd neer, terwijl Max Verstappen zijn tweede run moest afblazen wegens een technisch mankement.

Lees verder

BMW 116i (2022)
Het is herfst 2020 en onze Peugeot was op dat moment op weg om 9 jaar oud te worden, met bijna 100.000 km. Na een klein mankement (bobine) toch maar eens gaan rondkijken. De Peugeot 2008 leek mij persoonlijk wel een leuke auto, dus reviews en diverse filmpjes gelezen en een afspraak gemaakt voor een proefrit. Op weg naar de dealer vraagt mijn vrouw (net als 9 jaar er voor) of ik niet liever een Mercedes, of een BMW wil. Nou nee, want de Peugeot is comfortabel, betrouwbaar en veel waarde voor...
Lees verder

Hyundai Ioniq 7 en Kia EV9 - Vooruitblik op elektrische zevenzitters

De gretigheid waarmee Kia en Hyundai zich ontwikkelen tot serieuze spelers op het gebied van elektrische auto's doet denken aan de wijze waarop ze in de jaren 90 hun tanden in de Europese automarkt zetten. De eerste lichting dedicated EV's van de Koreanen bevolkt in steeds grotere aantallen het Nederlandse wegennet, maar er zit nog veel meer in het vat.

Lees verder

Eerste rijtest Alpine A110 S - Zo rijdt de gefacelifte pretmachine

Het is 2022. De hele Europese auto-industrie zet in op grote, zware auto's met bizar veel vermogen. De hele industrie? Nee, een kleine nederzetting in Noord-Frankrijk blijft weerstand bieden tegen de obesitas-overheersing.

Lees verder

BMW 333i en 745i S.A. - lekkernijen louter voor Zuid-Afrikaanse markt

Voor de Zuid-Afrikaanse automarkt werden in het verleden diverse Europese modellen voorzien van heftige motoren. Zoals bij BMW. BMW Zuid-Afrika ontwikkelde bijvoorbeeld de M333i. Een 3-serie van de E30-generatie met een beul van een zescilinder. En ook de eerste BMW 7-serie was er in een variant die wij niet hadden. De 745i S.A. had namelijk niet het turboblok van de Europese versie maar een heuse racemotor van BMW Motorsport.

Lees verder