donderdag 26 mei 2022

Overname Europcar door Volkswagen bijna rond

AUTOWEEK
Overname Europcar door Volkswagen bijna rond
Volkswagen aast al een tijdje op autoverhuurder Europcar. De deal is nu bijna rond, want de goedkeuring van de Europese Commissie is binnen.
Lees verder

Test: Tesla Model Y Performance
Uiteraard is de Tesla Model Y Performance loeisnel. Toch weet de elektrische SUV in een test minder te overtuigen dan de Model 3 Performance. De snelste Model Y bewijst vooral dat 'Performance' meer moet zijn dan snelheid in een rechte lijn.
Lees verder

Peugeot 208 krijgt Fiat-motor
Dat Peugeot samen met merken als Fiat deel uitmaakt van hetzelfde concern heeft een bijzonder nieuwtje op motorenvlak als gevolg. De Peugeot 208 was er tot op heden namelijk alleen met door PSA ontwikkelde benzine- en dieselmotoren maar bestaat nu ook met een van Fiat afkomstige krachtbron.
Lees verder

Tesla wil Duitse fabriek nu al uitbreiden
Tesla heeft en aanvraag ingediend voor de bouw van een goederentreinstation bij zijn autofabriek in het Duitse Grünheide. Dat meldde de gemeente Grünheide tegenover het Duitse persbureau DPA. Met de uitbreidingsplannen is een oppervlakte van meer dan 100 hectare gemoeid. Klimaatactivisten maken zich zorgen over de plannen.
Lees verder

Op zoek naar... een occasion voor gezin met twee jonge kinderen
Als je alleen of met z'n tweeën bent, volstaat een compacte auto over het algemeen prima. Met kinderen erbij willen de meeste mensen toch graag wat meer ruimte hebben. Op de occasionmarkt zijn er gelukkig legio mogelijkheden voor een gezin met twee jonge kinderen. Met een budget van tussen de €5.000 en €10.000 en een jaarkilometrage van 15- tot 20.000 kilometer in het achterhoofd vonden we deze drie occasions.
Lees verder