Doorgaan naar hoofdcontent

Weblog - Waarom de hybridegolf slecht nieuws is

AUTOWEEK
Weblog - Waarom de hybridegolf slecht nieuws is

De eerste vier maanden van dit jaar koos meer dan 40% van de kopers dus hybride, tegen 17% voor volledig elektrisch. De verkoop van elektrisch mag dan fors in de lift zitten, het zou andersom moeten zijn. Dit is wat we zien gebeuren; dat het volk zich ondanks stevige fiscale prikkels van bijtellingvoordeel naar aankoopsubsidies […]

Lees verder

Olympian Model 01: retro-EV volgens andere filosofie

Er is weer een nieuwe speler opgestaan in het land van de start-ups. Maak kennis met Olympian Motors, een ambitieuze nieuwkomer dat direct zijn eerste auto presenteert: de Model 01. De Model 01 is een zeer klassiek vormgegeven elektrische auto waar een stevig prijskaartje aan hangt.

Lees verder

Ford Crown Victoria P71 Police Interceptor (2006) - Blits Bezit

We kunnen geen auto bedenken die je in Nederland zo weinig ziet, maar die evengoed zo alom bekend is als de Ford Crown Victoria Police Interceptor. Je kunt geen Amerikaanse serie of film bekijken zonder dat er zo eentje door het beeld schuift. Als je een dagje op pad bent met zo'n auto ben je dan ook publiek bezit.

Lees verder

SsangYong Torres: tussen Korando en Rexton

Torres. Dat is de naam van een splinternieuwe SUV die SsangYong er samen met een stel andere nieuwe modellen weer bovenop moet helpen. Het financieel geplaagde SsangYong geeft nieuwe designschetsen vrij van de auto die zijn leven begon als J100.

Lees verder

Nissan Pao (1990) - In het Wild

Het heeft even geduurd, maar het is weer eens zover: we hebben een Nissan Pao in 'In het Wild'! Deze Japanse retrorakker tovert toch direct een glimlach op je gezicht?

Lees verder