Doorgaan naar hoofdcontent

10 jaar Tesla Model S, de auto die de wereld veranderde

AUTOWEEK
10 jaar Tesla Model S, de auto die de wereld veranderde
Vandaag exact tien jaar geleden, op 22 juni 2012, presenteerde Tesla de Model S. Hoewel niet de allereerste Tesla, was dit wel de eerste Tesla die in serieuze aantallen werd verkocht. Het is zelfs de vraag waar we EV-technisch zouden staan als deze specifieke auto er niet geweest was.
Lees verder

Volkswagen ID Aero: elektrische sedan komt in 2023
Volkswagen heeft een nieuwe set designschetsen laten zien van zijn eerste volledig elektrische sedan: de ID Aero. De ID Aero komt eerst in China op de markt, maar wordt in 2023 ook in Europese vorm gepresenteerd.
Lees verder

Maximumsnelheid mogelijk ook 's avonds naar 100 km/h
De maximumsnelheid van 100 km/h op snelwegen gaat mogelijk ook 's avonds en 's nachts gelden. Dat meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen. Dat zou kunnen ter compensatie van hogere uitstoot door het opschalen van stroomproductie met kolencentrales.
Lees verder

Nederland heeft meeste laadpunten van alle EU-landen
In Nederland staan de meeste laadpunten dan in welk ander land van de Europese Unie dan ook. Bijna 30 procent van alle laadpunten in de Europese Unie staat in ons land, zo blijkt uit onderzoek van de European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).
Lees verder

Sergio Pérez heeft nekblessure door crash in Canada
Het afgelopen F1-raceweekend was er al één om te vergeten voor Sergio Pérez, maar hij heeft er helaas een pijnlijke herinnering aan overgehouden. De teamgenoot van Max Verstappen laat weten een nekblessure te hebben overgehouden aan zijn crash in de kwalificatie.
Lees verder