zaterdag 4 juni 2022

AvtoVaz wil productie Lada Granta hervatten

AUTOWEEK
AvtoVaz wil productie Lada Granta hervatten
Na maanden van stilstand bereidt AvtoVaz zich voor op het aanzetten van de assemblagelijnen. Vanaf 8 juni moet de Lada Granta namelijk weer van de band rollen. Of er daarna meer modellen gaan volgen, is nog niet bekend.
Lees verder

Skoda 120 LS (1978) - In het Wild
De Skoda 120 was eerder te gast in deze rubriek. Toen ging het om een 120 L die al rijdend gespot was. Nu, vijf jaar later, is het de beurt aan een wat luxere versie van de 120: de 120 LS!
Lees verder

Achteruitkijkspiegel – Subsidie voor EV's? Afschaffen!
De subsidiepot voor EV's is leeg. Michiel Willebrands en Cornelis Kit vinden daar wat van. Vanuit een Kia Stonic blikken ze terug op het nieuws van afgelopen week en hebben ze het over een compleet nieuwe (elektrische!) DeLorean. Verder aandacht voor de roep in Duitsland om snelheidsbeperkingen op de Autobahn. Wat heb je dan nog aan de Mercedes-AMG One, de F1-bolide voor de openbare weg?
Lees verder

Alfa Romeo Tonale - Back to Basics
Eén van de meest in het oog springende designelementen van de Alfa Romeo Tonale is de led-dagrijverlichting. Op de basisversie van de Tonale schitteren de karakteristieke kijkers echter door afwezigheid. Wat echter nog opvallender is, is dat je een nieuwe Tonale kunt krijgen voor minder geld dan het bedrag dat Alfa Romeo in de prijslijst noemt.
Lees verder

Mercedes-Benz ESV 13: 50 jaar oud veiligheidsexperiment
De veiligheidsvoorzieningen in nieuwe personenauto's staan tegenwoordig op een bijna absurd hoog niveau en zijn op geen enkele wijze meer te vergelijken met die van pak 'm beet tien jaar geleden. In dit artikel staat 50 jaar oude Mercedes-Benz op de planken die voor die tijd van hypermoderne snufjes was voorzien zoals... airbags!
Lees verder