donderdag 9 juni 2022

BMW M-topman: 'M2 wordt laatste M-model zonder elektrificatie'

AUTOWEEK
BMW M-topman: 'M2 wordt laatste M-model zonder elektrificatie'
Voor BMW's M-divisie markeert de nieuwe M2 het einde van een tijdperk: het wordt namelijk het laatste nieuwe M-model zonder een vorm van elektrische ondersteuning. Dat bevestigt Frank van Meel, de Nederlandse topman van BMW M, tegenover het Duitse Bimmertoday. Die stap komt niet als een grote verrassing.
Lees verder

Duitse auto-industriebond verbolgen over EU-ban verbrandingsmotor
Het is bij de Duitse auto-industriebond VDA behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten dat er nu al een deadline voor de verbrandingsmotor is in de EU. De topvrouw van VDA haalt uit naar de beleidsmakers.
Lees verder

Picasso 660 LMS: 660 pk op nog geen 1.000 kilo
Het kleine in Zwitserland gevestigde Picasso Automotive vuurt een heftig gevleugelde supercar af op het nichehoekje van autoland waar auto's als de Porsche 911 GT3 te gewoontjes zijn. Dit is de Picasso 660 LMS.
Lees verder

'Slagingskans rijbewijs sterk verschillend per examinator'
De eerste poging gezakt voor je rijbewijs en daarna wel geslaagd, zonder het gevoel dat je iets heel anders deed? Het zou zomaar aan de examinator kunnen liggen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt namelijk dat er nogal wat verschil zit tussen de slagingspercentages van individuele examinatoren. Ook de regio waarin je afrijdt maakt uit voor je slagingskans.
Lees verder

Op zoek naar ... een goede auto voor minder dan €2.000
De occasionmarkt begint haast de trend van de huizenmarkt te volgen. Met name compacte, betaalbare auto's zijn - mede vanwege de hoge brandstofprijzen - in trek, wat er weer voor zorgt dat de getallen op de prijskaartjes hoger worden. Dat roept een vraag op: kun je voor minder dan 2.000 euro nog een auto kopen die langer meegaat dan alleen tot de eerstvolgende APK?
Lees verder