Doorgaan naar hoofdcontent

'Chiptekort houdt nog wel twee jaar aan'

AUTOWEEK
'Chiptekort houdt nog wel twee jaar aan'
Het wereldwijde chiptekort dat een flinke stempel drukt op de auto-industrie is voorlopig nog niet opgelost. Dat stellen de onderzoekers van AlixPartners. Daarbij benadrukken ze dat hun verwachting een stuk somberder is dan sommige andere recente schattingen.
Lees verder

Viritech Apricale: dik 1.000 pk sterk waterstofbeest
Het Britse Viritech heeft het doek getrokken van een wel heel heftig gevaarte. Dit is de Viritech Apricale, een door designhuis Pininfarina getekende supercar met brandstofcel en ruim 1.000 pk!
Lees verder

Elektrische Aiways U6 SUV-Coupé eind dit jaar op de markt
Het Chinese Aiways breidt zijn Europese line-up binnenkort uit met een tweede elektrische SUV. Het is die U6 SUV-Coupé waar we nu meer informatie over kunnen melden.
Lees verder

McLaren P1 zeven jaar na afzwaaien ook als Spider
Het Britse Lazante komt zeven jaar nadat het laatste exemplaar van de McLaren P1 van de band rolde met een nieuwe variant op die plug-in hybride hypercar. Dit is de McLaren P1 Spider!
Lees verder

Ford Electric SuperVan: knotsgekke 2000 pk sterke bus
Ford heeft tijdens het Goodwood Festival of Speed het doek getrokken van misschien wel zijn meest krankzinnige create in jaren. Dit is de Ford Pro Electric SuperVan, een doorgesnoven elektrische bestelbus die dankzij een 2.000 pk sterke aandrijflijn in minder dan twee seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h zoemt.
Lees verder