Doorgaan naar hoofdcontent

Citroën BX Leader S (1986) – In het Wild

AUTOWEEK
Citroën BX Leader S (1986) – In het Wild
De beste spots zijn toch de auto's waaraan vrijwel iedereen een herinnering heeft. Deze Citroën BX valt zonder meer in die zo'n-auto-heb-ik-er-ook-nog-gehad-categorie, en staat er snaarstrak bij.
Lees verder

Zo veel Formule 1-techniek zit in de Mercedes-AMG One
'Bijna productierijp' kopten we toen Mercedes ruim vier jaar geleden de Project One presenteerde, een hypercar met heuse F 1-techniek. Er moesten echter flink wat obstakels worden overwonnen om het 1.063 pk sterke beest straatlegaal te krijgen. Gelukkig wordt het geduld van de 275 kopers beloond, want zij kunnen komende periode de sleutels van hun AMG One nu écht in ontvangst nemen. Wij mochten er alvast kort aan snuffelen.
Lees verder

Waarom iedere dashboardontwerper verplicht een jaar Citroën GSA moet rijden
Bepaalde auto's associeer je direct met één specifiek detail. Bij de Citroën GSA is dat het dashboard. Er zijn nog altijd mensen die niet in een Citroën durven te rijden, omdat ze denken dat je de auto bij wijze van spreken start door aan de zonneklep te ­likken.
Lees verder

Zo ver komt de Dacia Spring in de praktijk
Wie elektrisch wil rijden, maar geen al te groot budget heeft, komt niet om de Dacia Spring heen. Dat hij ook aan de lader bescheiden is, merkten we al in eerdere tests. Nu we hem als duurtester hebben en de zomer in het land is, kijken we hoe hij in de warme praktijk presteert.
Lees verder

Vijf EU-landen willen uitstel volledig verbod op brandstofauto
Het voor 2035 gepland staande EU-verbod op de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren maakt de tongen los en ook lang niet alle lidstaten van de Europese Unie zijn erover te spreken. Reuters meldt dat vijf EU-landen een volledig verbod op de verkoop van auto's met benzine- en dieselmotoren met vijf jaar willen uitstellen.
Lees verder