Doorgaan naar hoofdcontent

Dankzij 500e kan Fiat weer testen op beroemde testbaan op dak

AUTOWEEK
Dankzij 500e kan Fiat weer testen op beroemde testbaan op dak
EV's kunnen het dak op. Dat bedoelen we niet als statement: op het begroeide dak van Fiats oude Lingotto-fabriek in Turijn bevindt zich een testbaan waar tegenwoordig alleen elektrische auto's welkom zijn. We maken een paar rondjes.
Lees verder

Met de Dacia Spring op zoek naar omslagpunt elektrisch rijden
Elektrische auto's zijn gewoonlijk duur, maar er bestaan uitzonderingen op die regel. Zo kost een Dacia Spring Electric in aanschaf nauwelijks meer dan een Sandero uit hetzelfde huis. Maar hoe zit het dan met de gebruikskosten?
Lees verder

Charles Leclerc pakt pole position in Azerbeidzjan
Charles Leclerc begint de Grand Prix van Azerbeidzjan zondag van pole position. Max Verstappen start de race op het stratencircuit in Bakoe als derde. De Nederlandse WK-leider moet ook Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez voor zich dulden.
Lees verder

Klassiekers in Frankrijk: 2CV op één, maar Kever op tweede plek
Het gaat goed met de oldtimersector in Frankrijk. In 2021 zijn daar in totaal 28.670 klassieke auto's verhandeld. De meest voorkomende oldtimer is de Citroën 2CV. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Hiscox.
Lees verder

Ford Sierra XR8: XR4i met Mustang-V8
Ook Ford heeft een groot aandeel in de serie 'coole auto's die je op de Kaap kon krijgen.' De Sierra XR8 is er zo een. Die 8 staat ook daadwerkelijk voor het cilinderaantal. Een V8 dus voor de auto die wij als Sierra XR4 kenden, die overigens een V6 had en geen viercilinder. Naast de Sierra XR8, reden er in Zuid-Afrika ook een hele heftige Taunus en Capri rond.
Lees verder