Doorgaan naar hoofdcontent

Dankzij Arna eten elke week 500 mensen een gezonde maaltijd

DE DUURZAME WERELD
Dankzij Arna eten elke week 500 mensen een gezonde maaltijd
Dankzij Arna eten elke week 500 mensen een gezonde maaltijd Wat als een restaurant eten overhoudt dat net niet genoeg is voor een portie voor de volgende dag? Weggooien? Dat kan anders, dacht Arna van der Sloot. Zij startte in 2019 met Vers & Vrij om maaltijden die anders weggegooid zouden worden, op te halen bij restaurants en ze vervolgens te...
Lees verder

SDE++ 2022: 'De vrees voor het ontstaan van een interne strijd binnen de zonne-energiesector is reëel'
SDE++ 2022: 'De vrees voor het ontstaan van een interne strijd binnen de zonne-energiesector is reëel' De SDE++ 2022 biedt slechts ruimte voor 2,5 terrawattuur pv en wind op land. Volgens Jesse Hettema van Aurora zijn de mogelijke consequenties groot. 'De vrees voor het ontstaan van een interne strijd is reëel.' Holland
Lees verder

Zo wordt onderhoud en gebruik van liften smart én duurzaam
Zo wordt onderhoud en gebruik van liften smart én duurzaam Liften doen het ogenschijnlijk nog steeds zoals ze dat al decennialang doen. Onder de motorkap zijn deze 'apparaten' echter veel slimmer dan we vaak zien of vermoeden. Hendrik van 't Hul doet een boekje open over wat Mitsubishi Elevator Europe ons allemaal voor smarts te bieden heeft en doet
Lees verder

Onderzoek naar magnetocalorisch koelen met behulp van kleinere magneten
Onderzoek naar magnetocalorisch koelen met behulp van kleinere magneten Magnetocalorische warmtepompen die opereren rond kamertemperatuur kunnen net als magnetische koelinstallaties een oplossing zijn om aan de grote vraag naar duurzame HVAC&R-apparatuur te voldoen. Nadelen van deze techniek zijn vooralsnog de hoge kosten en het grote volume ervan.
Lees verder

Les Elektrisch helpt landelijk rijscholen te verduurzamen met elektrische auto's
Les Elektrisch helpt landelijk rijscholen te verduurzamen met elektrische auto's Wat ruim 1 jaar geleden in Gelderland ontstond, krijgt een landelijk vervolg: het informeren en stimuleren over het geven én nemen van rijlessen in elektrische auto's. De hobbels op de weg voor met name rijscholen – en beschreven... ElaadNL:
Lees verder

Recyclingfabriek Healix geopend in Maastricht
Recyclingfabriek Healix geopend in Maastricht Op donderdag 10 maart 2022 werd de recyclingfabriek Healix geopend in Maastricht door de vicevoorzitter... Het bericht Recyclingfabriek Healix geopend in Maastricht verscheen eerst op Recycling Nederland.       Drukte op het energienetwerk, wat betekent dit voor jou?
Lees verder

Africa Energy Outlook 2022
Africa Energy Outlook 2022 Een energieke samenwerking Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder

Transitie Op weg naar een Vitale Infrasector voortgang 2021
Transitie Op weg naar een Vitale Infrasector voortgang 2021 Verzamelbrief commissiedebat Maritieme Zaken 5 juli 2022 Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder

TNO introduceert nieuwe aanpak voor duurzamer beton
TNO introduceert nieuwe aanpak voor duurzamer beton De bouw speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de klimaatdoelen. De sector verbruikt namelijk de helft van alle grondstoffen in ons land: 40 procent van het energieverbruik en een derde van de totale CO2-uitstoot. Omdat de helft van al het bouwmateriaal beton is, valt veel winst te...
Lees verder

Tot 206 terawattuur nodig om klimaatdoelen 2030 te realiseren Nederland presenteert eerste commerciële groene waters...
Tot 206 terawattuur nodig om klimaatdoelen 2030 te realiseren Nederland presenteert eerste commerciële groene waterstofvliegtuig... Omgevingsveiligheid Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees verder