Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse autoriteiten bij Hyundai en Kia op jacht naar sjoemelsoftware

AUTOWEEK
Duitse autoriteiten bij Hyundai en Kia op jacht naar sjoemelsoftware
In Duitsland en Luxemburg zijn invallen gedaan bij Hyundai en Kia. Autoriteiten vermoeden dat de twee fabrikanten in ruim 210.000 dieselauto's zogenoemde sjoemelsoftware hebben toegepast.
Lees verder

'Honda zint op terugkeer in Formule 1'
Honda is nog geen jaar weg uit de Formule 1, of de Japanners denken er alweer over na om terug te keren. Niet direct, maar in 2026. Dat bericht het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport.
Lees verder

Rover SD1 3500 (1986) - In het Wild
Onder British Leyland zijn zowel oersaaie als zeer bijzondere auto's verschenen. De Rover SD1 hoort wat ons betreft in de tweede categorie thuis. Eén ding hadden bijna alle British Leyland in ieder geval gemeen: als je ze niet genoeg liefde gaf, gingen ze niet lang mee.
Lees verder

Nuna 11S: nieuwe zonneauto 'met kansen voor auto-industrie'
Studenten van het Brunel Solar Team, onderdeel van de TU Delft, onthullen vandaag hun nieuwe zonneauto: de Nuna 11S. Met die auto gaan ze voor de titel op de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. De Nuna 11S is een doorontwikkeling van de Nuna 11, maar brengt een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee.
Lees verder

DS wil dashboards zonder schermen
Een modern auto-interieur is niet compleet zonder de nodige schermen. In de ene auto zijn ze nog groter dan in de andere. Een doorn in het oog voor DS, dat zegt toe te werken naar een toekomst waarin de schermen weer uit de auto's verdwijnen.
Lees verder