Doorgaan naar hoofdcontent

Honda Civic 1.6 VTi - Op de rollenbank

AUTOWEEK
Honda Civic 1.6 VTi - Op de rollenbank
Op het oog lijkt dit misschien een doodgewone Honda Civic, maar we hebben het hier mooi wel over de 1.6 VTi. Die haalde een kwarteeuw geleden al 100 pk uit een liter cilinderinhoud. Een turbo hebben de Japanners daarbij niet nodig, wel een schreeuwende Vtec-krachtbron. Eens kijken hoe een vermogensmeting gaat na al die jaren en kilometers.
Lees verder

Renault Megane E-Tech Electric vs. Volkswagen ID3 - Dubbeltest
De nieuwe Renault Megane E-Tech is in alles een directe rivaal voor de Volkswagen ID.3, maar pakt de zaken tegelijkertijd op een aantal belangrijke gebieden duidelijk anders aan. Welke benaderingswijze bevalt het beste?
Lees verder

BMW 128ti vs. Ford Focus ST vs. Volkswagen Golf GTI
Om de beste hete hatchback te bouwen, moest je nog niet zo lang geleden opboksen tegen grootheden met namen als OPC of RS. Tegenwoordig is de spoeling vele malen dunner. Toch houdt Ford met de Focus ST nog even vol en de BMW 128ti en Volkswagen Golf GTI bewijzen dat het veld weliswaar dun bezaaid, maar ijzersterk is.
Lees verder

Stellantis stapt uit brancheorganisatie ACEA
Stellantis zegt zijn lidmaatschap van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) op. Het concern stapt uit de belangenorganisatie en kondigt onder meer een jaarlijks open forum waar het debat over wat het duurzame mobiliteit noemt gevoerd kan worden.
Lees verder

Dit lees je in AutoWeek 24
AutoWeek 24 ligt vanaf woensdag in de winkel of hangt deze week bij je in de brievenbus. Deze week tref je onder meer lekker sportieve tests met de Toyota Supra met handbak en het hete drietal op de foto hierboven. Ook zetten we de Renault M├ęgane E-Tech Electric naast de Volkswagen ID3 en hebben we de oude auto van Ivo Niehe te gast in Klokje Rond.
Lees verder