donderdag 2 juni 2022

Officieel: Mercedes GLC gaat tweede generatie in, imponeert met forse plug-inhybride (2022)

AUTOFANS
Officieel: Mercedes GLC gaat tweede generatie in, imponeert met forse plug-inhybride (2022)
Taal Nederlands Mercedes is klaar met haar tweede generatie GLC. Die krijgt een modern design aangemeten en herbergt daaronder uitsluitende elektrische aandrijflijnen. Naast de milde hybrides springt vooral de 333 pk sterke plug-invariant in het oog die teert op een forse accu van maar liefst 31.2 kWh. Daardoor vlot meer dan 100 km elektrische range én een fiscaal vriendelijke CO2-uitstoot.
Lees verder

Net iets anders: Toyota Corolla opgefrist (2022)
Taal Nederlands Toyota houdt het bescheiden. Na een kleine technologische update eind vorig jaar krijgt de Corolla nu een opfrisbeurt. De visuele verschillen zijn minimaal, maar er is wel meer vermogen. Rijhulp en infotainment worden opgewaardeerd.
Lees verder

Het succesverhaal van Polestar, met Lies Eeckman – RoadTrip #60
Taal Nederlands Eind 2017 voorgesteld als apart merk, begin 2022 een vaste waarde in het elektrische premiumsegment. In deze podcastaflevering praten we met managing director Lies Eeckman over de blitzcarrière van Polestar en proberen we in het hol van de leeuw het woord 'Tesla' niet te gebruiken...
Lees verder

Te veil: de échte Bondauto van Sean Connery
Taal Nederlands James bond en de Aston Martin DB5, ze vormen een bijna onafscheidelijk duo. Maar wist je dat Bondacteur Sean Connery in zijn vrije tijd ook met een DB5 reed? En dat die voor een luttele 1,4 tot 1,8 miljoen dollar de jouwe kan zijn?
Lees verder

Rijtest: Audi Q4 e-tron vs Tesla Model Y (2022)
Taal Nederlands De elektrische koek wordt dezer dagen in steeds kleinere stukjes verdeeld. Wij organiseerden een tweegevecht tussen de Tesla Model Y en de Audi Q4 e-tron, twee belangrijke spelers in de SUV-klasse van het D-segment. En garde!
Lees verder